Efsane’nin cenaze namazını o kıldıracak! GALERİ

06 Haziran 2016 Pazartesi, 12:00

Muhammed Ali’nin cenaze namazını kendisi gibi sonradan İslam’ı seçen ABD’deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir kıldıracak.Cuma akşamı hayatını kaybeden boks efsanesi Muhammed Ali’nin cenaze törenine dair ayrıntılar belli oldu. Aile sözcüsü Bob Gunnell’in yaptığı açıklamaya göre, tören Ali’nin yıllar önce bizzat planladığı şekilde, doğduğu ve yetiştiği Kentucky eyaletinin Louisville kentinde yapılacak. Gunnell, dünyanın dört bir yanından binlerce insanın katılması beklenen cenaze töreninin herkese açık olacağını belirtti.

CENAZE TÖRENİNE BILL CLINTON DA KATILACAK

Törende, arabaya konulacak Muhammed Ali’nin naaşı, Louisville’de kendi adını taşıyan bulvar boyunca ilerleyerek çocukluğunun geçtiği mahalleye uğrayacak. Cenaze namazı ise ‘KFC YUM! Center’da kılınacak. Buradaki dini törene eski ABD başkanlarından Bill Clinton’ın da katılacağı açıklandı.

Ali’nin cenaze namazının kim tarafından kıldırılacağı henüz resmen açıklanmadı. Ancak Amerikan basınında yer alan haberlere göre, büyük olasılıkla bu isim, ABD’deki Müslüman toplumun en önemli temsilcilerindenİmam Zaid Şakir olacak. Kendisi de siyahî bir Amerikalı olan Şakir, 1977’deİslam’ı seçmişti. Dini törenden önceki gece, perşembe akşamı, aile bireyleri için özel bir törenin düzenleneceği belirtildi. Muhammed Ali’nin cenazesi, bugün ya da yarın Louisville’ye getirilerek, aile bireylerinin kendisiyle baş başa kalması sağlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz