Delikanlı olun ciğerimi yiyin! AK Parti Osmangazi ve değişimin kırılma noktası!

05 Haziran 2016 Pazar, 14:24
alim şahin

Osmangazi ile ilgili yazımızdan sonra telefonum acı acı çaldı.

Kim bu numara? Diye düşünürken, birden karşıda ki ses kendisinin İlyas Kanak olduğunu söyledi.

Ardından Ak Parti Osmangazi İlçe Medya ve tanıtımdan sorumla başkan yardımcısı olduğunu söyleyip hal hatırdan sonra direk konuya girerek yazının yanlış olduğunu, “Tekzip göndereceğim yayınla” cümlelerini aktardığını duydum.

İlk kez karşılaştım böyle bir ifadeyle.

Emrivaki şeklinde.

Hangi yazı şu-bu anlamaya çalışırken konuyu netleştirdik.

Ve iki gün sonra tekzip yazısını göndermiş.

Yazıyı aldığımda emir demiri keser dedim, emri yerine getirmek için bu yazıyı kaleme aldım.

Aslında henüz tanışmadığım ve tanımadığım Sayın Kanak’ın dostluğundan ve iyi niyetinden şüphem olmadığı hasıl olmuştu telefon konuşmasında.

Bir ara dedikodu kelimesinden bahsetse de bu kusuru görmezlikten geleyim dedim.

Ama Tekzip diye gönderdiği metne bakınca görmezlikten gelmemem gerektiğini anladım.

Osmangazi ile ilgili medyada yer alan bu kadar haberden sonra adını sanını hiç duymadığım İlyas Kanak, medyadan sorumlu olduğunu hatırlamış ilk defa ses vermeye başlamıştı.

Osmangazi gibi Bursa’nın en büyük ilçesinin medyadan sorumlu başkanına “Bu iş Böyle mi olur?” sorusunu sorarak aynen tekzibi aşağıda yayınlıyorum.

***

Sayın Alim Şahin ;
www.bursahafiza.com adlı haber sitenizde 03.06.2016 tarihinde yayınladığınız “Ak Parti Osmangazi’de Dansöz Faciası!” başlıklı yazınız üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur.
Yazınızda yer alan “… Ali Yılmaz’ın, düğüne giden bütün yöneticilerin istifasını istediği gündeme bomba gibi düştü” ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır.
Söz konusu düğüne katılan yöneticilerimizin istifasının istenmesi gibi bir durum mevzubahis değildir. İlçe Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımız düğünün ilk bölümüne katılıp, başka programlara dahil olmak için ayrılmışlar, dolayısıyla bahsettiğiniz bölümde orada olmamışlardır.
Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçilmesi amacıyla, yazınızdaki yanlış anlaşılmalara neden olan bölümün düzeltilmesini istirham ediyoruz.
Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz.
***

Sayın Kanak’a ‘Konu anlaşılmıştır sıkıntı yok’ diyorum..

Şimdi…

Lideriniz ve liderimiz…

Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın Kasımpaşalı çıkışıyla bende diyorum ki “Delikanlı olun ciğerimi yiyin”

SORULAR:

  1. İlçe Başkanınız Ali Yılmaz ile defalarca telefon görüşmelerimde gündemime almayacağım ilgili yazı bile yazmayacağımı söylediğim bir konu üzerinde birinci ağızdan öğrenmek adına görüşlerine başvurmuştum. Bana yok öyle bir şey demiş, daha sonra da konunun aslında var olduğunu, hem de defalarca yaşanmış olduğunu öğrendim. Kendisini sevip saydığım güvendiğim biri olan Ali Yılmaz’ın bana yalan söylediği açığa çıktığında çok üzülmüştüm.  Sayın İlyas Kanak yazmadan önce keşke bize sorsaydınız demesi bu aşamadan sonra sormamı gerektiriyor mu? Diye de kendisine soruyorum.  Çünkü ilçe başkanın bana doğruyu söylemedi. Ve diyorum ki delikanlı olun ciğerimi yiyin.
  1. Ali Yılmaz düğün olduğunda Bosna da yönetimi mesaj atıp düğüne katılmayın dedi mi demedi mi? Delikanlı olun ciğerimi yiyin.
  1. Düğündeki Facebok resimlerini Ali Yılmaz a attınız mı atmadınız mı? Delikanlı olun ciğerimi yiyin.
  1. Orda yuvarlağın içerisinde dansöz sırt üstü yere yatmış papyonlu yöneticileriniz alkış tutuyor mu? Delikanlı olun ciğerimi yiyin.
  1. Ali Yılmaz Bosna’dan geldikten sonra toplantı da ben sizinle yola devam etmeyeceğim dedi mi demedi mi? Delikanlı olun ciğerimi yiyin.
  1. Siz istifa etmeseniz görevden alırım diye İzzet Şenocak’a dedi mi demedi mi? Delikanlı odlun ciğerimi yiyin.
  1. Bu olaydan sonra Ali Yılmaz il başkanıyla görüşüp bu konuyu aktardı mı aktarmadı mı? Delikanlı olun ciğeri mi yiyin.
  1. Ufuk Çömez, İzzet Şenocak, Oğuzhan İskenderoğlu, Zakir Öztaş ve Erdal Küçük. Ali Yılmaz Bu kişilerin yürütmeden istifasını istedi mi istemedi mi? Buna cevap verin. Delikanlı olun ciğerimi yiyin.
  1. Ali Yılmaz’ın en son görüşmeleriniz de Ramazan da il yönetimi değişecek. Ben ilçede kalacağım en kötü o zaman bu yönetimi değiştireceğim dedi mi demedi mi? Delikanlı olun ciğerimi yiyin.
  2. Düğünün ilk bölümü ve ikinci bölümünü açıkla. Sen düğünde orada mıydın?  O halde Birinci ve ikinci bölümünü biliyorsun açıkla veya iyi analiz et kamuoyu aydınlansın.

Meslek hayatım boyunca hep doğruları yazmayı kendime şiar edindim.

Mevcut il başkanınızın sayısız suç duyurusu ve 5 davada hepsinde yalan haber yazıyor diye şikayet edilen ama mahkemece yazdıklarımın doğru olduğu tescil edilmiş birisi olarak, Ey İlyas Kanak, Sen bana mesleğimi mi öğreteceksin?

Tanıtım medya başkanı olarak şu ana kadar Osmangazi ile ilgili yazılan hiçbir yazıya cevap verme hakkı hissetmemişken, Ali Yılmaz’ın talimatıyla mı? Bu panik niye?

Elimde ki resimler, papyonlular, alkışlar önümde duruyor.

İş belgeliyken yalana doğru demenizdeki sebep ne olabilir?

Son süzüm şu:

Beni bu haberden sonra Facebookta ki arkadaşlıktan çıkaran yöneticileriniz ne kadar doğru yolda olduğumu gösteriyor.

Ve burada biz kimseyi yargılamıyor, sadece herkesin gördüğü ortada bir olayı hatırlatıyor, Sorulara cevap istiyoruz.

Ve sana önerim…

Saadet partisinden milletvekili adayı olan, birinci derecede akraban Salih Kanak milletvekili seçilemedi. İlyas Kanak olarak ta senin Ak Parti den milletvekili seçilemeyeceğin kesin. Hata üzerinde olduğunu düşünüyor ve Bu yolla da milletvekili olunamayacağını hatırlatıyorum.

Doğru şu; Yöneticinizi hangi şartlarda hangi düğün formatını yaptığı beni hiç ilgilendirmez. Özel hayatıdır yaşam şeklidir, görüş açısıdır. Herkesin görüşüne, düşüncesine Saygı duyarım. Kimsenin özeline girmek benim haddim değildir. Dikkat edersen kimin düğünü olduğun dan da yazmıyor, bahsetmiyorum. İsim de zikretmiyorum.

Mesele, Türkiye de gezi olaylarının üç beş ağaç olmadığını anlamayanlar ya da Ak parti kongresinde mesele koltuk meselesi olmadığını göremeyenler gibi meselenin bir düğün meselesi olmadığını, düğünde dansöz oynatmanın olmadığını anlamış değilsiniz.İsteyen istediğini oynatır.

Mesele şu: Temsil ettiğiniz partiye yakışmayacak hareketlerde bulunuyor, Tayip Erdoğan ve Ak Partiye yakışacak hareketlerde bulunmuyorsunuz.

Savunduklarınızla uyguladıklarınız farklı.

Ve size tavsiyem şu ki, görmeyi öğrenin.  İnanın her şeyin birbirleriyle bağlantılı olduğunu fark edeceksiniz. Bana güvenin görmeyi bir deneyin. İleriyi görmeyi deneyin. Bütün mesele görmeyi öğrenmekten geçiyor. Ve ne olur görün artık gerçekleri.

Bir şeyleri daha iyi görmeniz dileğiyle İkinci tekzibinizi bekliyorum…

Kalın sağlıcakla…

 

HUKUK ZAFERİ VE KIZARMAYAN YÜZLER!

Yazılarımdan dolayı açtığı bütün davaları kaybeden bir hukukçu il başkanı düşünün.

İddialara cevap vermek yerine soluğu mahkeme koridorlarında alan kişi düşünün.

İki yıldır doyurucu bir açıklama yapmayan ancak yıldırma politikası için hukuk yoluna baş vuran.

Benim yazdığım yazıların  tamamı açılan tüm davaların sonucundan dan anlaşılacağı gibi doğru ve gerçek olduğu tescillenmiştir. Tüm davaları kazanan biri olarak, Başkalarına ceza davasını kaybedip hukuk davasının lehine sonuçlandığı ancak temyiz edilen kararı sosyal medyada yayınlayarak hava atan birinin hezeyanı görülmeye değerdi.

O zat, Bana açtığı tüm davaları kaybetti. Ben kazandım. Demek ki ben doğruyum o yanlış. Sadece hataları yazdım. Uyardım.  Hatadan ders almak, uyarıyı dikkate almak yerine ortaya çıkan bu sonuçtan biraz olsun ders alır mı dersiniz?

Ama ben onun gibi yapmayacağım. Şimdi resmi kararı sosyal medyadan paylaşmayacağım. Herkes ettiğinden utansın.

Ve ben gazeteciyim. Basın kanunun bana verdiği yetkiyi kullanarak mesleğimi en gerçekçi şekilde icra etmeye çalışıyorum.

Hani, “Vurur yüze ifadesi, ekibinin bi tanesi”

 

(((7/24 Kulis Takip)

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz