FETÖ medyasına destek verenler yandı

01 Haziran 2016 Çarşamba, 12:12
gözaltı

FETÖ medyasına abone olarak veya reklam vererek destek olanların “örgüte yardım ve yataklık” suçlamasıyla yargı önüne çıkartılma ihtimali, FETÖ mensuplarını tedirgin etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “FETÖ silahlı terör örgütü gibi muamele görecekler ve yargılanacaklar” yönündeki açıklaması Fetullahçı Terör Örgütü’nün medya uzantısında büyük rahatsızlığa neden oldu. MGK önerisiyle Bakanlar Kurulu’nun Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik alacağı kararın idari bir karar olduğunu belirten Avukat Hüsnü Tuna, “İdari kararın bürokratik uygulamalar açısından önemi var. Bakanlar Kurulu bu yapının terör örgütü olduğuna karar vermesiyle devletin bütün kurumları uygulamalarını bu çerçevede yapmak zorundadır. Bakanlıklarda ve diğer bütün devlet kurumlarında bu örgütle irtibatlı olduğunu görünen, bilinen, tespit edilen kişilere terör örgütü mensubuymuş gibi mualeme yapacaklardır” diye konuştu.

YASAL SÜREÇ DEVAM ETTİRİLMELİ

FETÖ/PDY asıl amacının siyasi olduğunu ve bu yönüyle diğer örgüt türlerinden ayrıldığını söyleyen Avukat Müşir Deliduman, “Nitelik itibari ile örgütlenmede iç branşlaşmayı ön planda tutarak devletin kademlerine sızma ve kolluk kuvvetlerinin bilgi ve silahı marifeti amaçlarını gerçekleştirmektir. Sivil ve iş adamı örgütlenmesi ise; örgütün finansmanın sağlamaktadır. Yurt içi ve yurtdışı birçok kaynaktan beslenmektedirler. Bu örgüt hakkında yüzlerce dava açılmıştır. Yargılamalar devam etmektedir. Doktrinde birçok eleştiriye rağmen siyasi ve idari bir tanımlama olmalıdır. Bu örgütün medya kuruluşlarına yönelik gereken yasal süreç devam ettirilmelidir” açıklamasında bulundu.

FETÖ’NÜN TERÖR LİSTESİNE ALINMASI ÖNEMLİ

Yargısal tanımlamaya gerek olmadığını ifade eden Deliduman, “FETÖ’nün bir terör örgütü olarak Bakanlar Kurulu listesine alınması önemli bir gelişmedir. Bu bağlamda etkin soruşturmalar başlayacaktır. Böylece yurt dışındaki faaliyetlerinin de takip edilmesi imkânı doğmuştur. Soruşturma kapsamında geçmiş dönemlerde FETÖ/PDY örgütüne her ne ad altında olursa olsun örgüt üyeliği şüphesi ile soruşturmalara dahili mümkündür. Hareketler süreklilik arz etmezse bile örgüte yardım ve örgüt adına suç işleme, suç şüphesi ile karşı karşıyalar. Savcılar bu bağlamda geçmişte FETÖ/PDY medya organları abone listeleri dahil olmak üzere, yurt dışında örgüt lideri ile görüşmeye gidenlerin gümrük kapıları ve havaalanındaki giriş-çıkış kayıtlarını celp etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

BAKANLAR KURULU KARARI BÜTÜN KURULUŞLARI BAĞLAR

Bakanlar Kurulu kararının ardından FETÖ’nün terör örgütü olarak tescil edilmesinin ardından FETÖ ile bağlantılı bütün kuruluşlara yönelik yasal sürecin başlatılacağına dikkat çeken Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Kızıltaş, “FETÖ’nün bir terör örgütü olduğu yönünde Bakanlar Kurulu kararı çıkması, bütün kurum ve kuruluşları bağlayıcı olacak. Bu örgütün bitirilmesi noktasında ise bu kararla ileri bir aşamaya geçilmiş olacaktır” dedi.

‘Yeniakit)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz