MHP’li Yalçın: Akşener’in Arkasında 28 holding ve FETÖ var

17 Mayıs 2016 Salı, 12:02
meral akşener

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, başkan adayı Meral Akşener’i işaret ederek, “O şahsın arkasında 28 holding ve işadamı var” dedi.

Önceki gün muhaliflerin olağanüstü kongre iddiasıyla sergiledikleri tutumla ilgili olarak Akit’e açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, “Dünkü olanlar maalesef MHP’ye saldırıydı. Kamuoyu önünde Milliyetçi Hareket Partisi’ni küçük düşürmek, halkın nezdinde MHP’de ok büyük bir iç kargaşa olduğu intibasını vermek, ‘MHP bölünüyor, çatlıyor, büyük bir parça kopuyor’ intibaı vermek için böyle bir faaliyet yaptılar” dedi.

“ÜST AKIL BUNLARA ZANNEDİYORUM FARKLI BİR TALİMAT VERDİ”

Ortada bir genel başkanlık yarışı bulunmadığını, sadece bir tüzük değişikliği talebi olduğunu vurgulayan Yalçın, “Üst akıl bunlara zannediyorum farklı bir talimat verdi ki, hareketin mensuplarını da sokağa taşımak istediler. Havalimanı yolunu kapatıp vatandaşa eziyet etmenin mânâsı nedir? Bundan sakınan bir siyasi hareketiz biz. Demek ki farklı bir amaç vardı” diye konuştu.

“ORADA FAZLA ÜLKÜCÜ HAREKET MENSUBU YOKTU”

“Bizim için sevindirici olan, oraya dördünün birden topladıkları içinde çok fazla ülkücü hareket mensubunun olmamasıdır” diyen Yalçın, “Daha ziyade DYP’de siyaset yapmış fakat artık yazısı, turası silinmiş bazı isimlerin oraya destek vermeye gelmesi, paralelcilerin destek vermesi, bizim arkadaşlarımızın daha az olması dikkat çekiciydi. Yine de hoş bir tablo olmadı” tespitinde bulundu.

“MHP’Yİ ELE GEÇİRME, ETKİSİZLEŞTİRME, İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI VAR”

“Burada MHP’yi ele geçirme, onu etkisizleştirme veya itibarsızlaştırma çabası var” ifadesini kullanan MHP’li Yalçın, şöyle devam etti: “Emri üst akıldan alıyorlar. Bu üst aklın bir ayağı Pentagon ise, bir ayağı da Pensilvanya’dır. Bunların Türkiye içindeki uzantılarında da iş dünyasından da insanlar var. Medyadaki sol ve liberallerin de aynı safta yer aldığını görüyoruz. Sol kalemlerin MHP’ye yönelik kalem oynatmasının sebebi bizce malum. Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerinin yayın politikalarına bakınız, tek başına MHP’nin bitmesi için çaba sarf eden bir anlayış içerisindeler. Nedeni de 7 Haziran seçimlerinden sonra, hayalini kurdukları yüzde 60’lık blok içerisinde MHP’nin yer almamasıdır.”

“O YAPI BİZE DOSYALAR  GÖNDERMEYE ÇALIŞTI, REDDETTİK”

Cemaatin yıllardır MHP’ye yaklaşma, MHP’yi etkisi altına alma çabalarının bulunduğunun kamuoyunun da malumu olduğunu vurgulayan Yalçın, “Bizim 2009’dan beri bu malum cemaatle didişmemiz vardır. Özellikle 2010’da referandum öncesinde bu zıtlaşma en üst noktaya çıktı. Gülen ‘Mezarından kalksın oy versin’ dediğinde Genel Başkanımız kendisini Türkiye’ye davet etti. ‘Gel buraya hesabını ver. Ne yapacaksan yap dedi’ 2007’den beri Sayın Genel Başkanımızın cemaate yönelik açıklamaları, tenkitleri, ifadeleriyle ilgili dosya tuttuk. Bu hususu sadece bugün söylemiyoruz. Restleşme, karşılıklı ifadelerin çatışması 2007’de başlıyor. O yapı, bize çeşitli dosyalar göndermeye çalıştı. MHP oradan gelenlerin hiçbirisini alıp görüş olarak ortaya çıkartmadı. Biz kendi araştırmamızı kendimiz yaparız. Öyle şey olmaz. Öyle olduğu takdirde bu partiyi vesayet altına aldırmış olurduk. Sayın Genel Başkan kesin bir dille oradan gönderilmek istenenleri reddetmiştir. Öyle olunca da elemanları vasıtasıyla partiyi ele geçirmeye çalıştılar” diye konuştu.

“PARTİYİ ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR”

“İçimizden bazı isimler onların etkisine kapılmış olabilir” diyen Yalçın, “Bir siyasi parti olarak toplumun değişik kesimlerinden isimleri değerlendirdik. Bunu MHP de uyguladı. Kontrollü yaptık. Ama ona rağmen içimizden bu tür isimler çıktı. Şimdi ‘biz muhalefetiz’ diyerek MHP’yi bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ele geçirdikleri zaman ne yapacaklar? O vesayete teslim edecekler. Karanlık mahfillerde partiyi pazarlayacaklar. Bu kadar basit.”

“BU ŞAHSI 28 TANE HOLDİNG VE  BÜYÜK İŞ ADAMI DESTEKLİYOR”

“Dün oraya giden genel başkan adaylarından paralel yapıya en yakın ismin kim olduğunu herkes biliyor. İsim olarak muhatap almak istemiyorum” diyerek adaylardan Meral Akşener’i işaret eden Yalçın, “Bu şahsın yaptığı harcamalar bile belli işadamları tarafından destekleniyor. 28 tane holding veya büyük işadamı destekliyor. Bu bizim tarafımızdan tespitli. Ekseriyeti o yapıya dahil. Çok ciddi bir şekilde destekliyorlar. Programlarını yapıyorlar. Ne yapmalarının gerektiği kendilerine telkin ediliyor. Bu kadar sistemli bir mücadele var işin arka planında” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz