Akıl almaz iddialar!

19 Nisan 2016 Salı, 09:39
torun çolak kaya

Ak Parti’de adeta siyasi bir deprem yaşanıyor. AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya istifa ederken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in faaliyet raporuna “evet” diyen Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak’ın da istifasının istendiği öne sürüldü.
AK Parti’nin Bursa’da kazanamadığı 2 ilçe olan Nilüfer ve Mudanya’da parti örgütlerinde siyasi deprem yaşanıyor. Kısa süre önce Mudanya’da İlçe Başkanı Erdal Kaya ile eski ilçe başkanı ve AK Parti Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Kadir Kahraman’ın küfürleşmeye varan kavgası, teşkilatta yaşanan sıkıntıyı iyice gün yüzüne çıkardı. Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya’nın istifasıyla sıkıntılar yeni bir boyut kazandı. AK Parti İlçe Başkanlığı’nda yapılan grup toplantısında yaşanan kavga İl Başkanlığı’na aksetmesinin ardından İl Yönetimi Erdal Kaya’dan yana taraf olmuş ve Kadir Kahraman kesin ihraç istemi ile Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

BEL ALTI SİYASETTEN YORULDUM

Tüm bu yaşananların ardından İlçe Başkanı Erdal Kaya, dün görevinden istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı. Kaya, son dönemde parti içinde yapılan belden aşağı siyasetin sağlığını olumsuz etkilediğini ve haksız yere yıpratıldığını belirterek, sağlık sorunlarını aşmak için bu istifanın kendisine fırsat yaratacağını, stresten uzak durmayı planladığını kaydetti. Erdal Kaya olarak siyasetten bugüne kadar bir rant elde etmediğini, haksız bir kazanç sağlamadığını ve haksız kazanca aracılık etmediğini dile getiren Kaya, “Günü gelir siyasetten rant sağlayanlar, olunmaması gerekenlerle can ciğer olanlar, iş yapanlar bedelini öder. Ben Erdal Kaya olarak partimin her zaman samimi olarak şaibesiz olarak yanındayım. İlçe Başkanlığından istifa etmiş olmam bu gerçeği asla değiştirmez. AK Parti’nin her zaman samimi zeminde bir neferiyim. İlçe başkanlığım süresince samimi olarak yanımda emek sarf eden partidaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

AKIL ALMAZ İDDİALAR

Kaya, istifasını bu sözlerle açıklarken, parti kulislerinde ise bambaşka iddialar gündeme taşındı. Kaya’nın partili bir bayana attığı mesajlar nedeniyle Genel Merkez’e çağrıldığı ileri sürülürken, geçen hafta Genel Merkez’de bu mesaj dökümlerinin kendisinin önüne konularak istifasının istendiği iddia ediliyor. Partide özellikle kadınlardan toplanan imzaların da Genel Merkez’e gönderildiği ileri sürülürken, tüm bu dosyalar nedeniyle Kaya’nın istifaya zorlandığı öne sürülüyor. Kulislere bomba gibi düşen bu olayın ardından Kaya’nın istifa ettiği iddia ediliyor.

SARSINTI NİLÜFER’E SIÇRADI

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in faaliyet raporuna “evet” oyu kullanan İlçe Başkanı Celil Çolak ve meclis üyelerinin kararıyla ilgili sarsıntı sürüyor. Geçen hafta başında yapılan Nilüfer Belediye Meclisi’nde Celil Çolak ve Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı’nın öncülüğünde AK Partili meclis üyeleri faaliyet raporunu onaylamış, Nilüfer’de ilk kez bir faaliyet raporu oy birliği ile kabul edilmişti. Skandalın ortaya çıkmasının ardından partide oluşan tepkileri zayıflatmak için Çolak ve ekibinin 5 yıl önce dikilmiş bir heykelin önünde

yaptıkları basın açıklaması da sarsıntıyı gölgeleyemedi. İl Yönetimi’nin Çolak’tan istifasını istediği ileri sürülürken, bunun olmaması durumunda Çolak’ın görevden alınacağı iddia ediliyor.

(Şehirmedya)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz