Bu iddia gündemi sarsar! Spor, siyaset, sahte diploma…

19 Nisan 2016 Salı, 00:51
sahte diploma

Bursa’da sahte diplomalarla belediyelerde spor hocalığı yapılıyor iddiası şok etkisi yaptı.

Mezuniyeti yeterli olmayanlara siyasetin etkin gücünden faydalanarak sahte lise diploması alındığı yönünde gündemi sarsacak yeni tartışma başladı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu 22. Maddesinde “Hakem olabilmek için en az lise mezunu şart” ifadesi yer alıyor.  Kısaca Taekwondo spor dalında antronör ve hakemlik için lise diploması olma zorunluluğu var.  Bursa’da çok sayıda kişinin tahsili tutmadığı halde sahte lise diplomasıyla görev yaptığı ortaya atıldı.

Özellikle belediye ve diğer kamu kurumlar da antrönörlük ve hakemlik yaptığı ileri sürülen kişilerle ilgili şok iddia ise gündemi sarsacak türden.  Çok sayıda kişi siyasi mekanizmanın sağladığı torpil ve etkin güçle maaşlı spor hocalığı yaptığı ileri sürülüyor. Aralarında Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un yeğeninin de bulunduğu (amcaoğlu) kişiler bu yolla elde edilen diplomalarla görevi aldıkları ifade ediliyor. Olayın daha da vahimi  adı geçen kişilerin MEB’dan lise mezununu olduğuna dair bir ize rastlanmadığı bildiriliyor..

Konuyla ilgili HT, MK, CY  gibi çok sayıda ismin bu yolla antrönörlük ve hakemlik yaptığı konuşuluyor.  Olayın dışarı sızmasının ardından hukuki süreç başlatılırken, birden fazla imzayla savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. Suç duyurusunun ardından Ak parti il başkanlığından bazı kişilerin şikayet dosyasının geri alınması yönünde baskılar yaptığı ileri sürülüyor.  Spora siyaset karıştırıldı iddialarıyla ilgili bu kez hukuki zemin ağırlık kazanırken, İl başkanı Cemalettin Torun, Spordan sorumlu başkan yardımcısı Asım Amil ve Nilüfer ilçe başkanı Celil Çolak’ın da yaşananlardan haberdar olduğu söylentisi var.

(Bursa Hafıza)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz