Erdoğan gün gün paralel raporu alıyor!

14 Nisan 2016 Perşembe, 12:31
erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu’na resmi kurumlardan belge ve bilgi yağıyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Paralel Yapı ile mücadele konusunda Devlet Denetleme Kurulu’nu devreye sokmasının ardından belediyeler dâhil tüm kamu kurumları çalışmalarını hızlandırdı. Kurumlar, “Paralel” konusunda yaptıkları çalışmaları rapor haline getirerek, DDK’ya iletmeye başladı. Bu kapsamda âdeta belge ve bilgi yağıyor. DDK; gelen veriler üzerinden çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da savcıların hazırladıkları iddianameleri detaylı bir şekilde mercek altına aldı. Paralel Yapı’nın işleyişi, insan ve finansman kaynakları, devlete sızma yöntemleri, istihbarat faaliyetleri gibi tüm çalışmalarını inceleyen DDK’nın hazırlayacağı genel rapor bu konudaki yargı sürecini de hızlandıracak.

KÜLLİYE 24 SAAT TAKİPTE

Erdoğan da “Paralel” ile mücadele çalışmalarını anbean yakından takip ediyor. Zaman zaman DDK’ya gelen belgeler ışığında ilgili kurumları eksik kalan çalışmalar konusunda uyardığı belirtilen Cumhurbaşkanı’nın, başta MİT Müsteşarı olmak üzere görevli bürokratlardan ve yöneticilerden sık sık bilgi aldığı ifade ediliyor. Geçen hafta sonu da Erdoğan’ın yine “Paralel” ile alakalı İstanbul’da önemli görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi.

Bu arada Paralel Yapı’nın finans kaynaklarına yönelik operasyonlarda ele geçirilen bir server üzerindeki incelemelerde önemli veriler elde edildi. Uzmanların üzerinde incelemesini sürdürdüğü ana bilgisayardaki bilgilerin henüz üçte birine ulaşıldı. Tüm verilere erişilmesinin engellenmesi için servera yurt dışından “hacker” saldırısı yapıldığı vurgulandı.

Öte yandan Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan ve Paralel Yapı’yla bağı olan güvenlik güçlerinin terör operasyonlarında “sıkıntılı uygulamalara” ve “istihbarat zafiyetine” neden olduklarının belirlenmesinin ardından, acil tedbir olarak bu isimlerin “pasifize” edildiği öğrenildi. Bölgedeki Paralel’e yakın güvenlik güçlerinin önümüzdeki günlerde başka illere atanacakları vurgulandı. (Türkiye)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz