Bahçeli’den karşı hamle!

14 Nisan 2016 Perşembe, 10:31
Bahçeli'den Başkanlık sistemi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partiyi FETÖ’ye teslim etmek isteyen muhaliflere karşı atağa geçti. Muhaliflere imza veren 16 il ve ilçe teşkilatının kapatılmasından sonra delegeler disipline sevk edildi.

MHP’yi kayyuma teslim eden muhalifler ile FETÖ arasındaki bağlantının ayyuka çıkmasının ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli ve kurmayları tedbir almaya başladı.

MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla, muhaliflere imza veren 16 il ve ilçe teşkilatını kapattı. Aynı zamanda üst kurul delegesi olan il teşkilatlarının başkanları da görevden alınarak Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Bu isimlerin dosyaları Disiplin Kurulu’nda görüşüldüğü için üst kurul delegelikleri de askıya alındı. Muhaliflere destek olan bu üst kurul delegelerinin olağanüstü kurultay yapılsa bile oy kullanamayacağı belirtiliyor.

OLDUKÇA MANİDAR

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü kurultay kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hakiminin, parti avukatına, gerekçeli kararın hazır olmadığını ve birkaç gün sonra ancak yazılabileceğini ifade ettiğini belirterek, “Buna rağmen, birkaç saat içerisinde kaleme alınması mümkün olmayan bir gerekçeli kararı hazırlayarak, kamuoyuna açıklaması oldukça manidardır” ifadelerini kullandı. Büyükataman, bu gelişmelerin, mahkemenin gerekçeli kararının daha önceden hazırlandığına ve mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğine yönelik kaygılarını arttırdığını belirtti.

PARALELİN HEDEFİNDEYİZ

Muhaliflerin kurultay tarihini 8 Mayıs olarak belirlemesinin suç teşkil ettiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Cemaat, MHP ile ete kemiğe bürünmeye gayret ediyor. Siyasi arenada mücadelesini devam ettirmek istiyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz