Meclis’te paralel temizlik

28 Mart 2016 Pazartesi, 09:39

Mecils’te Paralel Yapı mensuplarının etkin görevlerden uzaklaştırılması için çalışma yapılacak.Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Meclis’te yeni bir norm kadro çalışması yaptırmaya başladı. Yapılacak çalışmaya göre Meclis’teki birçok görevde değişikliğe gidilmesi bekleniyor. Şimdiye kadar Meclis kadrolarında değişikliğe gidemeyen Kahraman’ın yapılacak norm kadro çalışmasına göre yeni görevlendirmelere gideceği konuşuluyor.

Meclis’ten bağımsız bir ekibin “TBMM Teşkilat Yasası’nda değişiklik” için çalışma yaptığı belirtiliyor. Yine TBMM bünyesinde de ayrı bir çalışma yürütülüyor. Norm kadro çalışmasının başında ise Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hikmet Kavruk bulunuyor. 25 Ocak 2016’da imzalanan sözleşmeyle başlatılan norm kadro çalışmasında Meclis birimlerinin görevleri ve bu görevlerdeki personelin yeterliliği “kaç kişinin, hangi işi, ne tür ekipmanla” yaptığı ortaya konulacak.

Birimlerdeki fazla personel ve techizatlar tespit edilecek işe uygun eleman ve ekipman kullanımına geçilecek. Bu amaçla personele dağıtılan soru formunda ilginç sorular yer alıyor. Birimlerin programlarında yer almasına rağmen yapamadığı iş ve hizmetlerin neler olduğu ve iş yoğunluğuna ilişkin sorular bunların başında geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz