Putin’in köprüsüne çarpan Türklerden rest!

27 Mart 2016 Pazar, 11:55
köprü

Kerç Boğazı’nda yapım aşamasında olan köprünün direğine çarpan ‘Lira’ adlı Türk yük gemisinin mürettebatı özür dilemeyi reddetti.Rus basını, Kerç Boğazı’nda yapım aşamasında olan köprünün direğine çarpan ‘Lira’ adlı Türk yük gemisinin mürettebatının kazadan dolayı özür dilemeyi reddettiğini yazdı. Mürettebat, çarpmadan Kırım’daki hareket memurunun sorumlu olduğunu savundu.

Rus televizyonu LifeNews’a konuşan geminin baş mühendisi, Rusya’yı Kırım’a bağlayacak köprünün direklerinin görünmediğini belirterek, “Hâlâ bunun nasıl, neden olduğunu, neden direği göremediğimizi anlamış değiliz” dedi.

‘GEMİ SAHİPLERİ KAPTANI TEHDİT EDİYOR’

Rus ajansı Sputnik’in haberine göre; gemi sahiplerinin kaptanı para cezasıyla tehdit ettiği öne sürüldü. Aynı kaynak, “Onlar ayrıca, olayın şirkete maliyetinin 500 bin dolar olabileceğini söylediler” iddiasında bulundu.

Lira isimli gemi, 19 Mart’ta Kerç Boğazı‘nda yapımı devam eden köprünün direğine çarpmış, gemi oluşan zararın tazmin edilmesi için tutuklanmış ve Taganrog Limanı’ndan ayrılmasına izin verilmemişti.

PUTİN: HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Rusya’yı Kırım’a bağlayacak kara ve demiryolu köprü inşaatını kazadan hemen önce teftiş eden Rusya Devlet Başkanı Putin, “Bu köprü bizim için hayati önem taşıyor. Köprü inşaatı aksatılması durumunda sorumlular kelleleriyle hesap verecek” sert uyarısında bulunmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz