Orhangazi’de neler oluyor? Başkan duy sesimizi / İZLE

26 Mart 2016 Cumartesi, 09:17


Cami  yanındaki pavyon skandalıyla gündeme gelen Bursa Orhangazi de sorunlar bitmiyor. Belediye de çalışan temizlik işçileri haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Basın açıklamasıyla seslerini duyurmaya çalışan işçiler, belediye başkanı başta olmak üzere  hiçbir yetkilinin kendilerini  muhatap almadıklarını yönünde şikayetlerini dile getirdiler.

İşçiler adına açıklama yapan Erol Bektaş, Mağduriyetlerinin giderilmesi adına şu ana kadar çalışma yapılmadığını belirterek, bugünden itibaren eyleme başladıklarını söyledi.

Erol Bektaş, işçilere hitaben yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Yakacak, izin parası, bayram harçlığı gibi hiçbir sosyal haklardan yararlanamıyoruz. Buradakiler köle değildir. Bu talebimizi  herkese  duyurmak istiyoruz . Bir yetkili çıkıp ta bir kelime konuşmuyor. Hiçbir yetkili bizi ciddiye almıyor. Bugünden itibaren herkes işine gidecek,  iş yerinde duracak ama  şartlar düzelene kadar iş başı yapmayacak. Korkusundan buraya gelmeyen arkadaşlar var. Biz ekmeğimizin peşindeyiz, ayrımız gayrımız  yok.  Hiç kimse  ekmeğinden ederler diye  korkmasın.  Bir kişi için tüm Orhangazi bir olacaktır.”

orhangazi işçi eylemi

Belediye yetkililerinden muhatap bulamayan işçilere kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz randevu verdi. Sıkıntılarını Kaymakam Yılmaz’a aktaran işçiler, sorunun bir an önce düzeltilmesi talebinde bulundular.

(Bursa Hafıza)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz