Muhsin Başkan’ı dualarla anıyoruz

25 Mart 2016 Cuma, 08:26
muhsin yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu, şehadetinin 7. yılında rahmet ve minnetle anılıyor. Türk siyasi tarihinde, haksızlıklara karşı verdiği mücadeleyle tanınan, son 40 yılın en etkin siyasi liderleri arasından sayılan Yazıcıoğlu, milli ve manevi değerlere gösterdiği hassasiyet nedeniyle, aradan geçen yedi yıla rağmen hâlâ sevilmeye devam ediyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Hakk’a yürüyeli 7 yıl geçti. Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde yerel seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği miting sonrası Sivas’a dönerken bindiği helikopterin şüpheli bir şekilde düşmesi sonucunda şehit olmuştu. Türk siyasi tarihinde, haksızlıklara karşı verdiği mücadeleyle tanınan, son kırk yılın en etkin siyasi liderleri arasından sayılan Yazıcıoğlu, milli ve manevi değerlere gösterdiği hassasiyet nedeniyle, aradan geçen yedi yıla rağmen hâlâ sevilmeye devam ediyor.

YENİLMEZ: HER ZAMAN DEVLETİ VE MİLLETİ İÇİN GÖREVDEYDİ

Sanatçı Ahmet Yenilmez, “Muhsin Yazıcıoğlu şahsına münhasır bir insan. Asla kendisi ve şahsi öncelikleri için yaşamadı. İnandığı değerler uğruna yaşamayı şiar edinmiş bir insandı” dedi. Yaşadığı süreçte Yazıcıoğlu’nun devleti ve milleti için her daim görevde olduğunu hatırlatan Yenilmez, “Düşen biri olduğu zaman tutup kaldırdı. İster karşısında olsun, ister yanında olsun onu kaldırmadan yoluna devam etmedi” ifadelerini kullandı.

YAZCIOĞLU’YA AYNI YOLDA YÜRÜMEK BÜYÜK BİR ONUR

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Muhsin Yazıcıoğlu, Türk siyasetine damga vurmuş, tüm siyasi çehrelerce taktir edilen ve saygı duyulan nadir isimlerden biri. Siyasi duruşu, aldığı kararlar, vatan sevgisi ve şahsiyetiyle milletimizin gönlünde büyük yer edindi. Merhum Yazıcıoğlu ile aynı yolda yürümekten benim için büyük onurdu” dedi.

TURGUT: ONU ÖZLÜYORUZ

“Muhsin Yazıcıoğlu etrafında terennüm edilmesi gereken en önemli hadise ruh ve fikir dünyasının kayda alınma hususudur” diyen yazar Servet Turgut, “Muhsin başkan kendisini özletecek bir insandı özlüyoruz. Onu millet ve devlet de özlüyor” ifadelerini kullandı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun örnek bir lider olduğunun altını çizen Turgut, “O, Taceddin Dergâhı’ndaki iki metrekarelik mezarında değil, bizzat şahsiyetimizi kaplamış bir vird örtüsü halinde hayatımızın içinde durmaktadır” şeklinde konuştu.

DAVAMIZ İSLAM’IN YAYILMASI VE HAKİMİYETİNİ SAĞLAMAKTIR

Muhsin Yazıcıoğlu’nun, milletin, ümmetin devletin ta kendisi olduğunu vurgulayan Turgut, “Bu millet içi boş zurnalar gibi bağıran tiplerden çok çekmiştir. Adabımız ve cesaretimizle biz Muhsin Başkan’a yaraşır şekilde yürüyoruz. Davamız İslam’ın yayılması ve hakimiyetini sağlamaktır” ifadesini kullandı.

SUİKASTİ ÇÖZECEK BİRİKİME SAHİP DEĞİLİZ

Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetiyle alakalı olarak “Eğer bu bir suikatse, bu suikasti çözecek entelektüel birikime sahip değiliz” diyen Turgut, “ Katillerimizin kurbanlıkları olarak maalesef onlardan çok gerideyiz. Bu hususu, devlet ve milletin mümtaz şahsiyetlerini en azından istikbale doğru koruyabilmek için ibretten damıtılmış bir fırsata dönüştürmek varken, fırsatçı tiplerin ibret almaz politikalarına kurban vermiş vaziyetteyiz” diye konuştu.

ASLANTAŞ: TÜRK’ÜN RUH KÖKÜNE BAĞLI BİR İNSANDI

“Muhsin Yazıcıoğlu çok kritik zamanlarda devletinin, milletinin yanında durmuştur ve bu duruş rahatsızlık oluşturmuştur” diyen Prof. Dr. Veysel Aslantaş, “Muhsin Yazıcıoğlu, bir rol modeldir, bir dava adamı, bir çile insanıdır. Türk’ün bin yıllık milli manevi değerlerine ruh köküne bağla bir insandı” ifadesini kullandı.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz