Emekliye zam

21 Mart 2016 Pazartesi, 09:44
para

Ocak ayında hem seyyanen hem de enflasyon farkını alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile yüzde 6 zam alan Emekli Sandığı emeklileri Temmuz’da yeni bir artış daha alacak. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ile Temmuz arasında oluşacak 6 aylık enflasyon oranı kadar zamları maaşlarında görecek.

Bu oranın yüzde 5’i bulması bekleniyor. Hatta bazı uzmanlar bunu da aşabileceği noktasında görüş belirtiyor. Oran Haziran ayında açıklanacak enflasyon rakamı ile netlik kazanacak. Bu zamdan 2016 yılında emekli olacak tüm vatandaşlar da yararlanacak. Bu vatandaşlar ayrıca 100 liralık seyyanen zammı da alacak. Emekli sandığından emekli olanlar için de Temmuz ayı zam ayı olarak görünüyor. Bu emekliler de toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 5’lik zamlarını Temmuz ayında maaşlarında görecek. Hatta 6 aylık enflasyon bu rakamı aşarsa farkı da ayrıca alacaklar. Emekliler için yaz aylarında promosyon ödenmesi de gündeme gelecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz