DOLAR 36,2388 0.35%
EURO 38,0197 0.32%
ALTIN 3.360,93-1,10
BITCOIN 35343660.81633%
Bursa
12°

KAPALI

06:26

SABAHA KALAN SÜRE

Akrabalarım bile bana sırtını döndü

ABONE OL
21 Mart 2016 09:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TRT Kurdî’ye projeler yaptığı için akrabalarının bile kendisine sırt çevirdiğini söylüyor. Berdan Mardini’yi Aman Aman isimli arabesk fantezi şarkısıyla tanıdık. Mahsun, İbo, İzzet, Özcan, Alişan’a dişli bir rakip gelmişti. Tam tahtına oturacakken o birden direksiyonu başka bir yere çevirdi. Kürt açılımına destek vermek için TRT Kurdî’ye projeler yaptı. Bahsettiğimiz kişi Berdan Mardini’den başkası değil. Mardini’nin TRT’ye en son yaptığı proje kendisinin yazıp oynadığı Jin (Sızı). Şu an TRT’nin bütçe sıkıntıları yüzünden diziye ara verildi. Biz de bu arayı fırsat bilip Mardini ile bir araya geldik. Samimi itiraflarda bulunan Mardini, “Ailemden, akrabalarımdan dahi hain, satılmış diyenler oldu. Para için gitti dediler. Tepkiler yoğundu. Avrupa’daki, Doğu’daki konserlerim iptal oldu. Tartıya koyduğunuz zaman ben bu işten zararlı çıktım” diyor.

KÜLTÜR AÇILIMI GEREK

Jan’ın çekimleri Mardin merkezde ve Mardini’nin aşiretinin yaşadığı köyde yapılıyordu. Ana hikayeyi dengbejlerden yola çıkarak kurduğunu söyleyen Mardini, dizide eski Türkiye ve yeni Türkiye karşılaştırması yapıyor. “Biz evet bu devletin yolundayız ama bana göre oradaki silahların geriye dönmesi ya da durdurulmasının bir yolu daha var. Ciddi kültürel adımların atılması gerekiyor. Oradaki vatandaş da bu benim kültür bakanım demeli. Bu istihdam sağlandığı zaman emin olun bir sene sonra gençler değişecektir. Türk dizilerine bir veriliyorsa kürt dizilerine de bir verilsin” diyen Mardini, Jan’ın setinde 110 kişinin ekmek yediğini sözlerine ekliyor.

Doğulu kadının kaderini Bıttım Ana değiştirecek

Mardini’nin anlatırken heyecan duyduğu diğer projesi ise bir sinema filmi. Adı Bıttım Ana. Hatta Mardini filmi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile birlikte hayata geçirecek. Filmde Ramazanoğlu’nun da rol alacağını söyleyen Mardini, “Bıttım Ana bir kadın hikayesi olacak. Güçlü bir kadın hikayesi… Üreten, sıkıntılar çeken ama en sonunda başaran kadının hikayesi… Bıttım Ana Güneydoğu’da Doğu Anadolu’da yaşayan kadınların idolü olacak. Doğulu kadının kaderini değiştirecek” diyor.

Kaynak : Yenişafak

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.