Hüseyin Şahin: Çanakkale ruhu oyunları Bozacak

18 Mart 2016 Cuma, 02:11
Hüseyin şahin

TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, milletin yeniden uyanışına, şahlanışına bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırlayan Çanakkale Deniz Zaferi’nin ülkemiz ve Dünya tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin, 101 yıl önce elde edilen bu zaferin, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edildiğinde Türk milletin her güçlüğü yenebildiğini tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Milletvekili Hüseyin Şahin, 18 Mart’ın Türk milletinin vatanını savunmak için omuz omuza vererek destan yazdığı gün olduğunu belirterek, “Ecdadımızın bizlere canları pahasına armağan ettiği Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberliğin nelere kadir olduğunu göstermesi açısından çok önemli bir mesajdır. O zaferi bize hediye eden kahramanların torunları olan bizlerin, 101 yıl önce verilen mesajı çok iyi anlamamız gerekiyor” dedi.

Milletvekili Şahin, mesajında şunları da söyledi:

“Gelibolu Yarımadası 1. Dünya Savaşı’nın en önemli cephelerinden biriydi. 101 yıl önce bu cephede vatanlarını ve şereflerini savunan yüzbinlerce askerimiz gözlerini kırpmadan ölümün üzerine gittiler. Onlardaki ruh öyle bir ruhtu ki; beş dakika sonra şehit düşeceğini bile bile, atacak tek bir mermisi bile kalmamışken süngüsünü takıp dünyanın en büyük güçlerini dize getirdi. O ruh, metrekareye 600 merminin düştüğü yerde, vatan savunmasının göğüs göğüse yapıldığı ruhtur. O ruha selam olsun, şehitlerimize selam olsun, gazilerimize selam olsun.

MAALESEF BUGÜNDE ATEŞ ÇEMBERİNİN ORTASINDAYIZ

Türkiye ne yazık ki, bugünde bir ateş çemberinin ortasındadır. Maalesef, aldığımız her şehit haberiyle yüreğimize ateş düşüyor. Bu milletin birliğine kast eden hainler, güvenlik güçlerimize pusu kuruyorlar, şehirlerimizde bombalar patlatıp sivil insanlarımızın canına kast ediyorlar. Unutmayalım ki, ülkemizde yakılmak istenen bu ateşi söndürecek olan tek şey, birbirimize duyacağımız muhabbet ve sevgidir. Muhabbetin olduğu yerde gönül ateşi olmaz, muhabbetin kardeşliğin olduğu yerde fitneye, ayrılığa, fesata yer kalmaz. Doğduğumuz yerler farklı olabilir, şehirler farklı olabilir. Ama yüreğimizdeki ülke aşkı aynıdır. Bu aşk ile birbirimize muamele ederek hep birlikte tüm kötülükleri yerle yeksan edeceğiz.

Bu duygularla; 101.yıldönümünü gururla kutladığımız bu büyük zaferi bizlere armağan eden, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu mücadeleye katılan ve her şeyiyle destekleyen, aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun diyorum.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz