Erdoğan: PYD’nin destekçisi Kürtler değil batı

16 Mart 2016 Çarşamba, 12:27
erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİKA’nın Balkanlardaki eserlerinin açılışı töreninde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

TİKA’nın çalışmalarını çok yakından takip ediyor ve takdir ediyorum. Türkiye ekonomik anlamda kalkınıyorsa bunda TİKA’nın önemli bir rolü vardır.

”İNSANİ YARDIMDA BİRİNCİ SIRADAYIZ”

Yaptığımız yardımların hesabını yapmadık. Bunu Allah rızası için yaptık. Sonra baktık ki bizden daha az yardım yapan ülkeler yaptıkları yardımları açıklamaya başladı. Bunun üzerine istatistik tutmaya başladık. 6,5 milyar dolar kalkınma yardımı yapan bir ülke konumundayız. Bunun 2,5 milyar doları insani yardım. Dikkat edin, Suriyelilere yaptığımız yardımlar bu rakamın dışındadır. 2013 yılında ABD ve İngiltere’nin ardından 3.sıradaydık, 2014’de ikinci sıradaydık. Bu yardımlar milli gelire göre değerlendirildiğinde birinci sıradayız.

”GİDİLMEDİK ÜLKE BIRAKMAMALIYIZ”

Hani ben Türk tipi anayasa, Türk tipi başkanlık sistemi diyorum ya, işte TİKA ile Türk tipi kalkınma modelini ortaya koyduğumuza inanıyoruz. Bizim yardım anlayışımızda karşımızdakini dikte etme, küçük görme söz konusu değildir.

Dünyada gidilmedik ülke bırakmayacak şekilde çalışmalıyız.

”TÜRKİYE’NİN PES ETMESİNİ İSTİYORLAR”

Pek çok ülke Türkiye’nin dizleri üzerine çökmesini pes etmesini istiyor. Tüm bu terör olaylarının arkasındaki gerçek budur. Yanı başımızdaki Suriye’de zor şartlar altında mücadele eden Türkmen, Arap Kürt kardeşlerimizin aynı duyguları taşıdığını biliyoruz.

”PYD’NİN ASIL DESTEKÇİSİ KÜRTLER DEĞİL BATI”

PYD gibi, YPG gibi terör örgütleri Kürt kardeşlerimizin küçük bir bölümünden destek alıyor. Türkiye’deki PKK gibi. Onları asıl destekleyenler farklıdır. Bu terör örgütlerinin elindeki silahlara baktığımız zaman Batı’yı görüyoruz. Bunlar bu parasal kaynakları nereden buluyorlar?

Bize samimi yaklaşın. Teröre karşı samimi olun. Bugün bize yarın size. Fransa’da terör eylemi oluyor kıyametler kopuyor. 

PSV TARAFTARINA TEPKİ

İspanya’da bir meydanda maça gelen taraftarlar oradaki mültecileri afedersini oynatıyorlar. Şınav çektiriyor bozuk para atıyor. Bunlar eskiden çok çirkin bazı şeyler olur ondan sonra da para atarlar. Aynısını Batılı yapıyor. Batı’nın birçoğunun karakterinde bu vardır. Utanmadan sıkılmadan açıklama yapıyorlar.

”BATI İLE KANDİL AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR”

Batı’nın gazetelerinde de aynı şey var, Kandil’in gazetesinde de aynı şey; ‘Erdoğan giderse, istikrar gelir’ diye. Erdoğan geldiği zaman Türkiye’nin hali neydi, bugün Türkiye’nin hali ne.

AHISKA TÜRKÜ’NÜN TİKA’YA GÖNDERDİĞİ DUYGUSAL MEKTUP

2011’de Letonya’dan TİKA’ya bir mektup gelir. Stalin döneminde zorla göç ettirilen, sonra askere alınan Ahıska Türkü kardeşimiz. Gidecek bir yeri olmadığı için hayatını Riga’da sürdürmek zorunda kalmıştır. Tek arsuzu ölmeden önce Türkiye’yi görmek. Mümkünse bırada ölmek ve gömülmek. TİKA kendisine ulaşır ve ülkemizde davet eder. Ayak basar basmaz hıçkırıklar içinde ‘vatanım vatanım’ diyerek yere kapanıp öpen kardeşimizi görenler duygulanır. Bugün 79 yaşındaki kardeşimiz mektubunda ‘Beni vatansız ölmekten kurtardınız’ diyor.

Pazar günü yaşadığımız olayda şehit olan kardeşlerime tekrar Rabbimden rahmet diliyorum. Ama bir şey, bir vaka ortada. Aydın Müsveddelerinin bu olayda bile nasıl yaklaştığını gördük değil mi? Bazı paçavraların nasıl yayın yaptığını gördünüz mü? Başlık atıyor ‘Batsın senin Başkanlığın’ diye. Bizim böyle bir derdimiz yok ya. Biz ülkemizin geleceğini daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Ama sizin derdiniz bu ülkeyi bölmek parçalamak. Ama parçalayamayacaksınız, bölemeyeceksiniz.

Şu anda Cudi’de Gabar’da mücadele veren askerimiz polisimiz, bir şey için mücadele veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz