Ak kadınlardan İstiklal Marşına yakışır kutlama

12 Mart 2016 Cumartesi, 20:15
nihal

AK Parti İl Kadın Kolları Teşkilatı, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.

AK Kadınlar, Orhangazi Parkı’nda gerçekleştirdikleri programla İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünü kutladı. AK Parti İl Kadın Kollarının düzenlediği, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programda mehteran gösterisi sunuldu, vatandaşlara lokma ikramı yapıldı.

Programa ise İstiklal Marşı’nın on kıtasını büyük bir heyecanla okuyan minik damga vurdu. İl Kadın Kolları Nihal Gökten, “Her milletin milli marşı vardır. Bizim ki ise milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşıdır Milletimizin ruhunu, tarihini, ideallerini aksettiren ölmez bir değerdir. İstiklal savaşımızda, herkes her şeyden vazgeçmiş, memleketin kurtuluşundan başka bir şey düşünemez olmuş… Şahsî emeller bir tarafa itilmiş, bütün fikirler bir noktada toplanmıştı; Hak ve İstiklal. Düşman güçlüydü, acımasızdı.. Ülke ise harap ve bîtap!… Yediden yetmişe herkes mücadele etmek zorundaydı. Düşman sadece cephelerde değil, içimizden de bizi parçalamak istiyordu. Gün geçmiyordu ki, bir tarafta tefrika çıkmasın!.. Bu millet, gittiği her yere insanlık, adalet götürmüş, zulmü alkışlamamış, Hakkı tutup kaldırmış bir millettir. Bu millet büyük millettir. Ezelden beri hür yaşamış, dağları yırtmış, kükremiş seller gibi bendleri çiğneyip aşmıştır. Bu yüzden Akif, İstiklal Marşı’nı milletine armağan etmiş, verilen mükafaatı da almamıştır. Çünkü, bu marşı yazan asıl şairin, millet olduğuna inanmıştı” dedi.

Akif’in, medeniyet diye dünyaya takdim edilen emperyalizmin, köleleştirme hareketinin karşısında olduğunu aktaran Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Gökten, “Bugün bile, bu medeniyetin tutar tarafını bulmak mümkün değildir. Bu medeniyetin insanlığa sunduğu şey, korku, zulüm ve harptir. Günümüzde de çevremizdeki, Irak, Suriye, Afganistan, Afrika ülkelerinden bazıları ve çeşitli dünya ülkelerine baktığımızda, Akif’in kastettiği “medeniyetin korkunç ve anarşist çehresini görürsünüz. Çünkü dikkat çekilen bu medeniyet, insanlığa acı çektiren, göz yaşı döktüren medeniyettir. İstiklal Marşı’nda, her nesile göstereceğimiz bütün idealler mevcuttur. Onun için bu ideali en iyi şekilde yaşatmalı ve öğretmeliyiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz