Emekliye 3. zam bu ay cepte

07 Mart 2016 Pazartesi, 09:05
emekli zam banka gişe

Emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışanlar yılın üçüncü zammına kavuşuyor.Hükümet, çıkardığı yasa ile çalışan emeklilere ekstra zam imkanı sağladı. Emekli olup halen Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenlerin maaşından yapılan yüzde 10’luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırıldı. Emeklilerin gelirini artıran imkan, maaşlara yansımaya da başladı. Halen Bağ-Kur kapsamında çalışan memur emeklileri, zammı bu ay aldı. SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olup halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar da bu zammı önümüzdeki ay maaşlarında görecek.

EN AZ 87 LİRA

Ocak’ta SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 3.86 + 100 lira zam almıştı. Memur emeklilerine de Ocak’ta yüzde 6 + 0.90 zam yansıtılmıştı. Bu emeklilerden halen Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenler, destek primi kesintisinin kaldırılmasıyla yılın üçüncü zammını elde etmiş oldu. Takvim’in Haberine göre, yüzde 10’luk kesintinin kaldırılması, çalışan emeklilerin gelirini en az 87 lira artıracak. Halen en düşük emekli aylığı (Bağ-Kur tarım) 874 lira 19 kuruş. Bu maaşı alan emeklilerden Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenlerin eline yüzde 10 kesinti nedeniyle 786 lira 77 kuruş geçiyor. Kesintinin kalkması ile bu emeklinin eline maaşı tam olarak geçecek yani 874 lira 19 kuruş alacak. Böylece emekli 87 lira gelir artışı elde edec

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz