Bülent Arınç’tan AYM’ye tam destek

02 Mart 2016 Çarşamba, 16:01
bülent arınç

Bülent Arınç, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında tahliye kararı veren Anayasa Mahkemesi’ne destek açıklamasında bulundu.

Arınç, dünkü konuşmasından dolayı Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a destek vererek, “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı tebrik ediyorum. Ben Zühtü Arslan’ın yanındayım. Kararından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

AYM’nin söz konusu kararı 12′ye karşı 3 oyla aldığını hatırlatan Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

“TUTUKLANMALARINA KARŞI ÇIKTIM”

“Ben Erdem Gül ve Can Dündar ile ilgili olarak en az bir yarım saat konuştum. Hem basin mesleği hem gazetecilik faaliyeti olduğunu soyledim. Tutuklanmalarına karşı çıktım. Dünyayı başıma yıktılar ertesi gün ama hiç önemli değil. Hakikatleri savunmak zorundayız. AYM aslında biraz geç karar aldı…

“İSTESEN DE İSTEMESENDE HERKESİN KABUL ETMESİ GEREKİYOR”

Adeta oy birliği ile alındı. Ben o 3 tane üyeyi de (ret oyu verenlerin) şahsen tanırım onların da hukuka bağlı olduğuna inanırım. Göreceksiniz onların da gerekçeleri vardır. 12 üyenin çok doğru karar verdiğini düşünüyorum ve onları candan tebrik ediyorum. AYM kararları istesen de istemesen de herkesin kabul etmesi gereken kararlardır”

Bilkent Üniversitesi’nde ‘Dünden Bugüne Türk Siyaseti’ konulu konferansta konuştu. Arınç konuşmasının son bölümünde ise güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz