Efkan Ala: Sonuçlarına katlanır

02 Mart 2016 Çarşamba, 12:51
efkan_ala

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘Demirtaş’ın Sur’a yürüyün çağrısı provokasyondur. Provokasyonu yapan sonuçlarına katlanır.’ dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, operasyonların devam ettiği Sur ilçesi ile ilgili açıklamasının bir provokasyon olduğunu belirterek, “Provokasyonu yapan da sonuçlarından sorumludur”dedi.

Ala, Mecliste gazetecilerin, Demirtaş’ın, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların yapıldığı ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesine yürüyüş çağrısına ilişki sorularını yanıtladı.

Bunun açık bir provokasyon olduğunu ifade eden Ala, “Provokasyonu yapan da sonuçlarından sorumludur. Vatandaşlarımıza çağrımız da kesinlikle bu tür provokasyonlara prim vermemeleridir. Biz onların huzur ve güvenliği için her türlü hukuki işlemi yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde huzur ortamını inşallah hazırlayıp kendilerine takdim edeceğiz” diye konuştu.

Efkan Ala, operasyonların devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, “Nerede çukur varsa, nerede bomba düzeneği varsa, nerede vatandaşımızı huzursuz eden bir terörist, baskı varsa, orada elbette sürecek. Ama onların olmadığı yerde, görüyorsunuz hiçbir sorun yok. Bölgede de insanlar işinde gücünde. Orada huzuru güveni inşallah sağlayacağız” yanıtını verdi.​

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz