Dün sövenler bugün övenler

01 Mart 2016 Salı, 10:32
necmettin erbakan

28 Şubat döneminde merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Başbakan olduğu Refah-yol hükümetine karşı darbeci zihniyetin yanında yer alan Fetullah Gülen ve militanlarının, şimdilerde geçmişlerini unutarak Erbakan Hoca’ya övgüler yağdırması pes dedirtti.

28 Şubat döneminde merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Başbakan olduğu Refah-yol hükümetine karşı darbeci zihniyetin yanında yer alan Fetullah Gülen ve militanlarının, şimdilerde Erbakan Hoca’ya övgüler yağdırması pes dedirtti. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından desteklenen Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç’ın önceki gün Necmettin Erbakan’ı anma etkinliklerinde, “28 Şubat, 6 milyon 100 bin oy almış bir partinin gayri meşru yollarla iktidardan düşürülmesidir. Eğer Erbakan hoca çatışma tarafını seçseydi Türkiye bir kaosa sürüklenirdi. Ama Erbakan hoca dedi ki bu bizim tarihsel yürüyüşümüzde bir virgül hükmündedir. Bu hakikaten çok basiretli, ferasetli bir politikaydı’’ ifadelerini kullanması FETÖ ve medyasının ikiyüzlü tavrını bir kez daha gündeme getirdi. O dönemde Refah Partisi’nin kapatılmasına ve Müslümanlara yönelik ağır baskılara sessiz kalan paralel kalemlerin söz konusu tavrını gazetemize değerlendiren siyasiler ve dönemin mağdurları, 28 Şubat’ın mimarının FETÖ olduğunu, Merhum Erbakan aleyhine attıkları manşetlerin ise hala arşivlerde durduğunu ve şimdilerde ise takiyeci bir siyaset sürdürdüklerini ifade ettiler.

UZUN: CUNTAYA SESSİZ KALDILAR

28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciyken, başörtüsü eylemlerine katıldığı gerekçesiyle okuldan ilişiği kesilen Güney Uzun, “Ali Bulaç’ın bu sözleri geçmişte yaptıklarını affettirmez. Ali Bulaç’ın camiamızda bir karşılığı yoktur, kalmamıştır.  Bu dönem 28 Şubattan daha beter diyenler, o dönem direnişimizi kırdılar’’ ifadelerini kullandı. Daha önce darbecilerin de Erbakan Hoca hakkında methiyeler bulunduğuna dikkat çeken Uzun, “Recep Tayyip Erdoğan karşısında safları daha çok sıklaştırmak adına yapılan hareketler. Fethullah Gülen’i seven kitle 28 Şubat dönemindeki mücadeleye katılmadılar. Daha da kötüsü, darbecilerin eline malzeme verdiler. Şuan direnişten, mücadeleden bahsedenler, o dönemki cuntaya karşı sessiz kaldılar” şeklinde konuştu. Uzun, darbe döneminde Zaman’ın Merhum Erbakan aleyhine attıkları manşetlerin arşivlerde durduğunu vurguladı.

KAYACAN: BUNLARIN YAPTIĞI KOMEDİ

28 Şubat döneminde başörtülü olduğu gerekçesiyle Uludağ Üniversitesi’nden kovulan Nuray Kayacan, Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç’ın sözlerine atıfta bulunarak, “O dönem Erbakan Hoca’yı en fazla sıkıntıya sokan kendileriydi. Şimdi Onun üzerinden siyaset yapmaları sadece komedi” ifadelerini kullandı. Fethullah’çı öğrencilerin, eylemler esnasında kendilerini caydırmaya çalıştığını söyleyen Kayacan, “Gelmeyi bırakın karşı tarafa hizmet edecek hareketlerde bulunuyorlardı. Sistem İslam düşmanıysa her zaman onlarla işbirliği yapan müttefikleri konumundaydılar. Hiçbir zaman güven vermediler’’ dedi.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz