Erdoğan: AYM’nin kararına saygı duymuyorum.

28 Şubat 2016 Pazar, 13:41
erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti öncesinde havalimanında AYM’nin Can Dündar kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan gazetecilerin Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyeleri hakkındaki soruya, “Anayasa Mahkemesi’nin bu kararına (AYM’nin) sessiz kalıyorum, kararına uymuyorum ve saygı da duymuyorum”dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

İlk durağımız Fildişi sahili olacak. Ardından Gana’ya geçeceğiz. Sonrasında Nijerya’da temaslarda bulunacağım.

Nijerya’ya gideceğiz. Afrika’daki en eski diplomatik ilişkilerimizin olduğu ülke.Şu anda 2.5 milyar dolarlık bir hacmimiz var.

Soru ve Cevap:

– Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyeleri hakkında neler söyleyeceksiniz?

Bu bir casusluk davasıdır. Bir defa biz bakan kör olmak zorunda değiliz. Medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz. Bu haberlerde bu ülkenin Başbakanına ve Cumhurbaşkanına her türlü saldırı vardır. Bu karara sessiz kalıyorum, uymuyorum ve Anayasa mahkemesine saygı duymuyorum.

AYM’den bu karar çıkmasa bunlar AHİM’e gideceklerdi. Oradan da alacakları karar bellidir.

Bizim dönemimizde en çok medyanın özgür olduğu dönemdir. İfade özgürlüğünün sonuna kadar yanındayım ama bu casusluk davasıdır.

İstihbarat teşkilatımızın Bayırbucak Türkmenlerine göndereceği yardıma düşman askerinin mensubu gibi davrananlar ve onu haber yapanlar da casusluk davası kapsamındadır.

– Ateşkes için ne diyeceksiniz?

Ateşkes kısmen. Suriye’nin 3’te 1’inde böyle bir şey söz konusu. Tel Abyad’a bir saldırısı oldu. DAEŞ yüzde 70’ini ele geçirdi ardından o bölge bombalandı.

Sınırımızda bir koridora izin vermeyiz.

– Yeni anayasa ve başkanlık sistemi için ne diyeceksiniz?

Komisyon bir sıkıntıya uğramış durumda. Bu komisyon iş görür veya görmez. İktidar partisi kendi teklifini hazırlar. Bunu parlamentoya sunar. Sonrasında millete gider. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bunlar Atatürkçü değil mi? Millet ne diyorsa onu yapalım. Yürü derse yapalım. Hayır derse oturalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz