Yardımcı’dan Seher Yeli kitabı…

26 Şubat 2016 Cuma, 15:11
seher yeli

82 Eserle Türkiye’de rekoru elinde tutan, Üstad Necip Fazıl’ın hayatta kalan son talebelerinden biri olan İlhan Yardımcı, Şair  Kemâli’nin ondördüncü şiir kitabı SEHER YELİ çıktı.

6000 şiir üzerinde yer alan şiirlerinden bir bölümü bu kitapta yer aldı.

816 sayfalık kitapta; özellikle şair tarafından başlatılan “BENDEYÂR ŞİİR AKIMI” üzerine şiirlerin yer aldığı görülüyor.

Konya Dizgi Ofsette basılan kitabın kapağını, Sinan Eldem yaptı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin takdim yazısı yer alan eseri için konuşan İlhan Yardımcı(Kemâli) şunları söyledi:

“Şâir ve Şiir; eğilmez ve bükülmez bir koldur. Hedefe varmak için bir sancak, burçlara dikilecek bir bayraktır. Şâirdeki ruh, şiirdeki asâlet; cemiyet için yaşayan bir rehber, susayan gönüllere duru ve soğuk su, yollarını kaybedenlere bir kılavuz ve ışıktır. Şiirdeki ruh, şiirdeki mâna; gönüllerden boşalmalı, gönüllere hitap etmelidir.

“Gerçek manasıyla şair, gaipten ürperti alan ve veren bir duygu cümbüşü için durmadan hakikati arayan bir halk kahramanı ve iman subayıdır. Onun dilinden dökülen sadece elmas ve renkli incilerdir.

“ŞİİR ve ŞAİR” iki ayrılmaz bir bütündür. Bütünde, tekte ve Hakta yegâne ve tek bütün.. Diğerleri şair ve şiir olamaz, olmaz zaten. . .

800 sayfalık Türkiye ve dünyanın en uzun şiir kitabı özelliğini taşıyan DAĞGÜLÜ (II) kitabımıza giremeyen şiirler, bu eserde yer almıştır. Daha yüzlerce şiir bu kitaba girememiş, yeni bir kitap için sıra beklemektedir.”

SEHER YELİ böyle bir inancın, gayretin, çalışmanın ve başarmanın eseri  olarak Edebiyat Bahçesine  girdi.

Kararı  okuyucu, şair, yazar ve dostlar verecektir.

İrtibat telefonu: 0535 477 73 90.(0224)2502960

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz