Haşhaşilerde her numara var

21 Şubat 2016 Pazar, 12:32
gülen, haşhaşi, feto

Fetullahçı Terör Örgütü ‘cin’likte ve yalancılıkta sınır tanımıyor. Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, Gülen’e haber sızdıran bir ekibin hâlâ faaliyette olduğunu belirterek, göreve geldiği ilk dönemde, holdingde karşılaştığı yöneticiler için şunları söyledi: “Bu kadar yalan söyleyen bir insan topluluğunu hayatımda görmedim” dedi.

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, Paralel Yapı’yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Holding bünyesinde otomotiv dışında hemen her alanda faaliyet gösteren 58 şirket olduğunu anlatan Okumuş, “Herhalde (Fetullah Gülen’in) haber sızdıran bir ekibi hâlâ faaliyette. Biz atanmadan önce 30 milyon lira Hollanda’ya kâr payı adı altında kaçırılan bir para var. Onun dışında haber almışlar, şirketlere alternatif şirketler kurmuşlar. 7 şirkete sadece Kaynak Holding bünyesinde diye kâr payı dağıtmışlar, okul, yurt ve şirket binalarını satışa çıkarmışlar. Bu şirketler bu milletin şirketleridir” dedi.

ESNAFTAN TOPLAYIP YURTDIŞINA BAĞIŞLAMIŞLAR

Holding’in nakit akışlarını incelediklerini belirten Okumuş, “Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na düzenli olarak aylık 100 bin lira bağışın yanı sıra Japonya ve İngiltere’de vakıflara bağış gibi 2015 yılında yaklaşık 6 trilyon lira bağış var. Yurt dışı ve Türkiye içinde bağışlar var. 2015 yılında İspanya’da sanal oyun için anlaşma yaparak 12 milyon lira göndermişler. Ama ortada oyun filan yok. Hiçbir şey yapılmamış. Samanyolu TV’ye geçen yıl sinema filmi anlaşması yapılmış, iki ayrı 5’er milyon liralık ödeme yapılmış ama ortada film de yok” diye konuştu.

Kaynak Holding bünyesinde 5 binin üzerinde mavi yakalı olmak üzere 11 bin 300 kişinin çalıştığını kaydeden Okumuş, bunların çoğunun asgari ücretli olduklarını söyledi. Okumuş, “Kaynak Holding, 2015 kasım ayı başlarında biz atanmadan bir hafta önce 19 yöneticisine 125’er bin lira ödeme yapıyor. Zarar eden, tasarruf için işçi çıkaran bir şirket nasıl prim ödeyebilir? Susturucu satın aldılar. Normal maaş verdiği bir genel müdüre bu primi neden veriyor? Bu insanlardan neyi gizlemeleri istendi? Sadece bir dava için 400 bin lira alan avukatlar var. 7 avukat 1 milyon liranın üzerinde ücret almış” ifadesini kullandı.

GÜLEN’İN KARDEŞİNE AYLIK 48 BİN LİRA

Holding bünyesinde birçok imamın hiçbir iş yapmadığı halde yüksek maaşlara bağlandığını belirten Okumuş, “Bu imamların tamamının iş akdini feshettik. Göreve geldiğimiz ilk gün genel müdürlerin istifasını aldık. Gülen’in İzmir’de yaşayan kardeşi Mesih Gülen hiçbir iş yapmadığı halde danışman olarak aylık 48 bin lira, yeğeni Kubbettin Gülen ise aynı görev için 6 bin 900 lira ücret alıyordu” şeklinde konuştu.

MASKELERİ SÖKÜYORUZ

İmran Okumuş, personel alımlarının ve iş ilişkilerinin Paralel Devlet Yapılanması’nın talebi doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Kendi ağlarını örmüşler. Sadece duvarlar yok. Maske kullanmışlar. Bu maskeleri bir bir söküyoruz. Ticarethane değil ‘insanhane’. Yöneticilerin başarısız olmasını istemişler. ‘NT’den alışveriş yapmayın, Sürat ile çalışmayın, Nüans Turizm ile seyahat etmeyin’ şeklinde konuşmuşlar. Sızıntı dergisinin abone sayısı 2014 yılında 721 bin, 2015 yılında 520 binken 2016 yılında ise sıfır. Bu abonelik değildi, havuzda toplanan para. Sızıntı dergisi bu örgütün ‘himmet toplama aracı’ olmuş. Demek ki talimat geldi ‘abone olmayın’ diye, abone olmadılar” diye konuştu.

Yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz