‘Sünni’ dediği için ihraç ediliyor

21 Şubat 2016 Pazar, 12:28
deniz baykal

CHP üyesi Avukat Volkan Hüseyin Ertem, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, “Halep Sünni bir İslam kentidir” açıklaması üzerine Baykal’ı ihraç istemiyle disipline sevkini istedi.Baykal’ın açıklamaları tüzüğe göre parti suçu olduğunu söyleyen Avukat Ertem’in bu çıkışı CHP’liler tarafından eleştirildi. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Deniz Baykal’ın eleştirilerinin doğal karşılanması gerektiğini belirterek, “Bu bizim partinin geleneklerinde var. Bu açıklamalardan dolayı kimsenin yadırganmaması lazım. Her eleştiriye böyle tepki gösterirseniz parti içi demokrasi de olmaz’’ diye konuştu.

CHP Parti Meclisi eski Üyesi ve milletvekili İhsan Özkes ise, Deniz Baykal’ın önemli bir isim olduğunu hatırlatarak, “Deniz Baykal’ın CHP’ye ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri çok önemli. Bu eleştiriler CHP’nin aynaya bakıp kendisine çeki düzen vermesi açısından önemli. Lakin bu böyle algılanmıyor, aykırı ses olarak görülüyor, hükümetin ‘ekmeğine yağ sürmek’ olarak görülüyor ve suçlama yoluna gidiliyor’’ ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz