Yıldırım Belediyesi’nden şehit yakınları ile gazilere vefa

09 Şubat 2016 Salı, 00:08
edebali

Yıldırım Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde oluşturulan Hizmet Masaları bünyesinde faaliyet gösteren Şehit Yakınları ve Gazi Masası, ülkenin bütünlüğü ve milletin huzuru için hayatlarından vazgeçen şehit yakınları ile gazilerle belediye arasında doğrudan iletişim kuruyor. Gaziler ve şehit aileleriyle sürekli iletişim halinde olan Yıldırım Belediyesi Şehit Yakınları ve Gazi Masası personeli, vatan sevgisinin sembolü olan şehitler ile gazi yakınlarının ihtiyaçlarının karşılanarak hayatlarının kolaylaştırılması adına çalışmalar yürütüyor. Şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelerek sorunlarına çözüm üretmeye çalışan masa personeli, bugüne kadar 205 ziyaret gerçekleştirdi. 

‘EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Ülkesi ve milleti için canını veren şehitlerin yakınları ile gazilerin kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali; “Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımıza çok şey borçluyuz. Onlar bizler için hayatlarından olurken, geride bıraktıkları yakınlarını da kendimize emanet olarak kabul ediyor, onları kendi ailemizden görüyoruz. Dolayısı ile hayatlarını kolaylaştırmayı, ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamayı öncelikli görevimiz olarak kabul ediyoruz. Biz sadece kendi insanlarımız için değil, Kore’den Bosna’ya, Afganistan’dan Somali’ye dünyanın her yerinde mazlumların yanında olan ve bu uğurda canını vermekten çekinmeyen bir milletin evlatlarıyız. Görevi başında hayatını kaybeden 85 şehidimizin ailesi ve 372 gazimiz ile sürekli irtibat halindeyiz. Onların dertleriyle dertlenmek, mutluluklarını paylaşmak bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.

EDEBALİ’DEN TERÖRE LANET

Son günlerde Diyarbakır ve Şırnak’ta yaşanan terör saldırılarını da lanetleyen Başkan Edebali, “Hainler tarafından milletin huzurunu bozmak için kurulan tezgâhlara canları pahasına karşı koyarak şehit olan asker ve polisimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve bu uğurda sağlığını kaybeden tüm güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz