Hakan Fidan’a FETO organizasyonu

07 Şubat 2016 Pazar, 13:01
Hakan Fidan

Kamuoyunda paralel yapılanmanın ihanet adımlarının başlangıcı olarak kabul edilen 7 Şubat MİT krizinin üzerinden tam 4 yıl geçti. Devletin en kritik birimini ele geçirmeyi amaçlayan örgütün yargı kılıflı kumpasına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın soruşturmaya dahil edilmesine ilişkin KCK bağlantısının Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan üzerinden kurulmaya çalışıldığı belirlendi. Hakan Fidan ve Mehmet Öcalan’a ilişkin farklı soruşturmalar üzerinden dinlemeler başlatıldığı, aynı anda sonlandırılan dinlemelerin tek dosyada birleştirildiği tespit edildi.

FETÖ TİPİ SORUŞTURMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü harddisklerinde yapılan savcılık incelemesinde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer MİT yetkilileri hakkındaki soruşturmanın sonlanmasına rağmen iki ayrı soruşturma kapsamında telefon dinlenmelerine devam edildiği, soruşturmayı yürüten savcılığın Fidan’ı KCK’ya bağlayabilmek için Mehmet Öcalan’ı da soruşturmaya dahil edip telefonlarını takibe başladığı ifade edildi. Paralel yapının kumpasıyla ilgili savcılık incelemesinde olay şöyle anlatıldı: “7 Şubat soruşturmasını yürüten savcılık Başbakanlık’tan MİT’çilerin ifadelerinin alınması için izin istedi. Başbakanlık’tan cevap gelmesi beklenmeden 4 ay 20 gün sonra Fidan ve diğer MİT’çiler hakkında 27 Haziran 2012 günü ikinci soruşturma açıldı. Telefonlarının dinlenmesine devam edildi. Alınan dinleme kararlarının aynı zamanda “Kudüs Ordusu Terör Örgütü” soruşturmasına “bilinçli” olarak konulduğu tespit edildi. Böylelikle 7 Şubat soruşturması takipsizlikle sonuçlanmasına rağmen iki farklı soruşturmada telefonların dinlenmesine devam edildi.”

SAVCI TESPİT ETTİ

17 Aralık 2013 günü “Kudüs Ordusu Terör Örgütü” soruşturması kapsamında yapılan teknik takibe son verildi. MİT’çilerle birlikte dinlenen Mehmet Öcalan’ın da teknik takibi sona erdi. Fakat Fidan ve diğer MİT’çiler 27 Haziran 2012 günü açılan soruşturma kapsamında dinlenmeye devam etti. Savcılık bu durum hakkında şu değerlendirmede bulundu: “Bu şekilde şüphelilerin, kamuoyunda 7 Şubat MİT Krizi dosyası olarak bilinen ve takipsizlik kararıyla sonuçlanan üst düzey MİT yetkilileri ile ilgili soruşturmayı, sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü soruşturma dosyası üzerinden yeniden canlandırarak, Milli Birlik ve Barış Projesi olarak adlandırılan ‘Çözüm Süreci’ kapsamında yapılan çalışmaları yürüten MİT yetkililerini PKK terör örgütü lideri ÖCALAN’ın kardeşi Mehmet ÖCALAN üzerinden PKK/KCK Terör Örgütü ile irtibatlandırmaya çalıştıkları anlaşılmıştır.”

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz