Dengeleri alt üst edecek iddia: Dev ordu kuruluyor!

07 Şubat 2016 Pazar, 12:54
erdoğan kral

Suudi Arabistan’ın flaş teklifinin ardından Riyad’ın Suriye’de DAEŞ ile mücadele için 150 bin kişilik ordu hazırladığı ileri sürüldü. Suriye’nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceğioperasyonlar için ortak komuta merkezi oluşturulacağı da belirtildi.

Suriye’de rejim güçleri stratejik bölgelerde Rus hava desteğiyle ilerlerken Suudi Arabistan’ın DAEŞ ile mücadele kapsamında Suriye’ye 150 bin askerlik ordu gönderme programı yürüttüğü iddia edildi. CNN Arabic kanalının ismini gizli tuttuğu Suudi yetkililere göre çoğunluğunu Suudilerin kişilerin oluşturduğu orduda Mısır, Ürdün ve Sudan askerleri bulunuyor.

Türkiye, Fas, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve BAE de gerekli eğitimleri verdikten sonra operasyona katılmak üzere S. Arabistan’a birlikler gönderecek. Suriye’nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceği operasyonlar için ortak bir komuta merkezi oluşturulacağı da ileri sürüldü. Asya ülkelerinden Malezya, Endonezya ve Brunei’nin de orduda yer alacakları ancak bu üçlü gücün, ayrı bir komutanlığa dahil olacağı bildirilirken ayrıntılarla ilgili henüz bilgi verilmediği de kaydedildi.

TEKİNİ SAĞ BIRAKMAYIZ

Suudi Arabistan’ın Suriye’de DAEŞ’e karşı savaşmak için kara gücü göndermeye hazır olduklarını açıklamasından sonra Bahreyn, Riyad yönetimiyle birlikte Suriye’ye yönelik askeri harekat için hazır olduklarını bildirdi. Bahreyn’in İngiltere büyükelçisi Favaz bin Muhammed yaptığı açıklamada, terörizme karşı uluslararası koalisyona katılmak için ”Suudiler ile uyum içinde” çalışacaklarını belirtti.

Öte yandan Rusya Duma Meclisi Sözcüsü, Pavel Krasheninnikov, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye kara birlikleri sevk etmesinin resmen savaş ilanı olacağını söylerken İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de Suudi Arabistan’ın Suriye’de bir kara harekatı düzenlemek için cesaretinin olmadığını iddia ederek, ”Olur da gönderirlerse tekini sağ bırakmayız” dedi.

Kaynak : Yeni Şafak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz