Beni Fethullah Gülen kovdurdu

04 Şubat 2016 Perşembe, 10:39
fethullan gülen

Fethullah Gülen’in sert eleştirileri yüzünden kendisini kovdurduğunu söyledi. Son dönemde terör örgütü PKK’ya ve FETÖ’ye yakın duran yayınlarıyla dikkat çeken Cumhuriyet gazetesi, markayla özdeşleşen yazarı Mustafa Balbay’ın yazılarına son verdi.

FETÖ’ye yönelik sert eleştirileri ile gazete yönetiminin gözüne batan Balbay, Cumhuriyet’ten uzaklaştırılmasında FETÖ’nün parmağının olduğunu  söyledi.

Kovulduğuna ilişkin haberlerin ardından “Cumhuriyet’te FETÖ’cülükten Kürtçülüğe kadar her şey serbest ama CHP Milletvekili olarak yazı yazmak yasak” tweet’ini paylaşan Balbay bugün’ün sorularını yanıtladı.

Balbay, “Her şeyi değiştireceğiz, başkalaştıracağız. Balbay olmasın demiş olabilirler” dedi. Geçtiğimiz hafta üç yazarı Gülen’in onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nca düzenlenen Abant Platformu’na katılan Cumhuriyet gazetesi, attığı her adımla “Yönetimine FETÖ el koydu” iddiasını güçlendiriyor. Balbay, gelinen noktayı “Cumhuriyet’te artık eksen, ilke kalmadı” sözleriyle değerlendirdi.  FETÖ’nün Ergenekon kumpası nedeniyle 5 yıl cezaevinde kalan Balbay, gazetenin son dönemdeki yayınlarını kendisinin de beğenmediğini ve bunu  dile getirdiğini belirtti.

HABERLERİN TAMAMI FETÖ’YÜ ONAYLIYOR

Cumhuriyet’in haberlerinde tamamen Fethullah Gülen’i savunan bir bakış açısının gözlendiğini vurgulayan Balbay, “Görüşlerine katılmıyorum, ama ona yapılanları haksız buluyorum’ diyebilirsiniz. Ancak Cumhuriyet yayınlarında, genel duruşunda tamamen ‘Onlar doğru yapmışlardır ve haksızlığa uğramışlardır’ diyor. Halbuki dünyanın her ülkesinde devletin içinde devlet hiyerarşisi dışında bir örgütlenme kurarsanız bu suçtur” dedi.

Kaynak : Bugün

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz