Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Arınç’a tokat gibi cevap

02 Şubat 2016 Salı, 11:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan bülent Arınç

Bülent Arınç’ın “Her şeyden haberi vardı. Dolmabahçe Mutabakatı’nı biliyordu” sözlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan”dan sert karşılık buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arınç’ın kendisiyle ilgili asılsız iddialarına Şili ziyaretinde cevap verdi.

Erdoğan, “Bülent Arınç’ın bir televizyon kanalındaki son açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “O televizyon programını izlemedim, ama duyunca da ciddi manada üzüldüm. Bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir.”

 Bülent Arınç’ı ‘O ZAT’ diye niteleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Duyunca ciddi manada üzüldüm. Konuyla ilgisi olan Yalçın Akdoğan, Efkan Âlâ, Mahir Ünal Bey var. Ben Dolmabahçe konusunda her üçüne de, “Onlarla aynı fotoğraf karesinde olmanız doğru olmaz. Çünkü onları muhatap almak, ciddi manada size zarar verir. Sizler hükümetsiniz, onlar hükümetin muhatabı olamaz” demiştim. Nitekim benim Başbakanlığım döneminde de gerek Beşir Atalay, gerek Sadullah Ergin zaman zaman bazı görüşmeler yaparlardı. Görüşme Parlamento’da olurdu ve özel yapılırdı. Ne resim verilirdi ne açıklama yapılırdı. Ama Dolmabahçe’de öyle bir şeyin yapılmış olması, karşı tarafın hadiseyi bir mutabakat gibi lanse etmeye kalkması çok ciddi yanlış olmuştur. Dolayısıyla, bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz