İşte Paralel’in Abant Platformu’na katılan isimler

31 Ocak 2016 Pazar, 01:56
İşte Paralel’in Abant Platformu’na katılan isimler

Paralel örgüt tarafından bu yıl 34.’sü düzenlenen Abant Platformu toplantısına katılan isimler dikkat çekti. CHP ve HDP’li isimlerin yanı sıra, Cumhuriyet gazetesi yazarları da “konuşmacı ve çağrıcı” olarak katıldı. Abant Platformu’na ihanet bildirisine imza atan Karanlık Akademisyenler de katılması dikkat çekti.Paralel örgüt lideri Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen Abant Platformu toplantısına bu yıl CHP, HDP ve Cumhuriyet gazetesinden katılımlar dikkat çekti.

Türkiye’nin yakın geçmişi ve bugününün ortak sorunlarının konuşulacağı iddia edilen toplantıda, demokrasi maskesi altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete nefret kusulması dikkat çekti.

Toplantı açılışını da CHP Parti Meclisi Üyesi seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun anahtar listesinde yer alan ancak delegenin çizdiği İştar Gözaydın yaptı.

Toplantının kurumsal çağrıcıları arasında Nuray Mert yer alırken Cumhuriyet yazarları Aydın Engin ve Ahmet İnsel de toplantının konuşmacıları arasında yer aldı. HDP milletvekilleri Huda Kaya, İmam Taşçıer, Adem Geveri ve eski HDP’li Ufuk Uras da toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda CHP’den bu dönem milletvekili olamayan Binnaz Toprak da hazır bulundu.

Toplantıda dikkat çeken bir diğer isim ise DEP Eski Başkanı Yaşar Kaya’ydı.

Toplantıya, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, karanlık akademisyen Baskın Oran, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, Murat Belge, Aydın Engin, Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner, Adem Geveri, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve İmam Taşçıer, Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, AK Parti eski milletvekillerinden Reha Çamuroğlu, Gazeteciler Yazarlar Vakfı Başkan Vekili Erkan Tufan Aytav, Cengiz Aktar, İştar Gözaydın, Nuray Mert, Şahin Alpay, Ersin Kalaycıoğlu, Herkül Millas, Mehmet Altan, Eser Karakaş, Emine Eroğlu, Ergun Özbudun, Ümit Kardaş, Niyazi Öktem, Cafer Solgun, Ferhat Kentel, Mümtaz’er Türköne, İbrahim Cerrah, Levent Köker gibi isimler de katıldı.

KARANLIK AKADEMİSYEN BASKIN ORAN: SANDIKTAN KÖTÜLÜK ÇIKTI

Terör Örgütü PKK’ya destek bildirisi olan İhanet bildirisine imza atanların başında gelen ‘karanlık akademisyen’ Baskın Oran toplantıda yaptığı konuşmada, “Sandıktan kötülük çıktı” dedi. Oran, “Türkiye acı çektikçe aşılanıyor. Askeri darbeyle gelen kötülükle mücadele etmeyi öğrendik. Şimdi sandıktan çıkan kötülükle mücadele etmeyi öğreniyoruz.” dedi.

Benzer şekilde Zaman Gazetesi Yazarı Şahin Alpay da “Karşımıza askere dayalı vesayet düzeni yerine halka dayalı, seçmene dayalı bir vesayet düzeni çıktı” diye konuştu.

HDP’Lİ VEKİLLER: KAN BATIYA SIÇRAYACAK

Abant Toplantısına katılan HDP’li milletvekillerinin terör tehditleri ise zirveye damgasını vurdu. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçı Er, “Erdoğan, katliamı Kürdistan’da başlattı. Sessiz kalmalar sürdükçe, bu yaşananlar Batı’ya da sıçrayacaktır.” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise aynı tehdidi yineledi. Kaya, “Ben Abant Platformu toplantısına ilk kez katılıyorum. Cemaate yönelik cadı avı nasıl acımasızca sürüyorsa, bu toplumun temel taşlarından olan bir kesim bugün yok edilmek isteniyor. Buna sessiz kalınırsa akan kan Batıya da sıçrayacak. Bir tek adamlık hükümranlığının bugüne nasıl geldiğine şaşırıyorsak, Batı illerinde de kan akacağını görmemiz gerek.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber10

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz