Meral Akşener: Erdoğan buna cesaret edemez!

31 Ocak 2016 Pazar, 01:57
Meral Akşener: Erdoğan buna cesaret edemez!

MHP’de genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimlerden Meral Akşener, başkanlık sistemine hayır diyeceklerini söyledi. Akşener, “Nisan’da değişim sağlandığı takdirde Tayyip Bey cesaret edip, referanduma gidemez” iddiasında bulundu.

Meral Akşener, İstanbul’da internet medyasının yönetici ve yazarlarıyla buluştu.

Başkanlık sistemi ve olası bir referandum süreciyle ilgili değerlendirmeler yapan Akşener, “Referanduma gidilmesi durumunda başkanlık sistemine nasıl hayır çıkacağını göstereceğim. Kesinlikle hayır çıkacak. Nisan’da değişim sağlandığı takdirde Tayyip Bey cesaret edip, referanduma gidemez. Başkanlık sisteminin Türkiye için çok doğru bir yönetim anlayışı ve rejimi olmadığını düşünüyorum. Parlamenter sisteminin ıslah edilmesi gereken yerler var, evet doğru. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nın sonsuz yetkileri var, sıfır sorumluluğu var. Yetkilerinin olduğu kadar sorumluluklarının olması, denetlenebilir olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz