Davutoğlu: Eş-iş-ev değiştirenden şüphe ederim

26 Ocak 2016 Salı, 10:55
Davutoğlu: Eş-iş-ev değiştirenden şüphe ederim

AK Parti yönetimi, hakkında yolsuzluk iddiaları olan belediye başkanlarının dosyalarını parti müfettişleri aracılığıyla incelemeye aldı.
Önceliklerinin dürüstlük ve hakkaniyet olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu’nun, belediye başkanlarını, “Eşini, işini ve evini değiştirenden şüphe ederim” diye uyardığı öğrenildi.

Hakkında yolsuzluk iddiaları olan bazı AK Parti’li belediye başkanları ve il yönetimleri, genel merkez tarafından inceleniyor. Bir eski milletvekili ve üç belediye başkanının partiden kesin ihracı istenen sürecin ardından,15 belediye başkanı daha incelemede. Hakkında ihbar ve belge olan başkanlarla ilgili incelemelerde; “iddiaların doğruluğu”, “yerel çekişmelerden kaynaklanan iftira olma olasılığı” gibi kriterlere bakılıyor.

RAPOR HAZIRLIYORLAR

Hem iddiayı ortaya atanlar hem kentin ileri gelenleri hem de belediye başkanlarıyla yapılan görüşmelerden sonra hazırlanan raporların, genel merkeze sunulduğu ve gerekli görülenlerin MKYK kararıyla disipline sevkinin gündeme gelebileceği ifade edildi. Başkanlarla ilgili şikâyetler incelenirken, ilin milletvekilleri de genel merkeze çağrılarak, iddialarla ilgili bilgi ve gözlemleri soruluyor.

ÖZEL HAYAT VE PARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu konuda kesin talimatı olduğu, özel hayatı ve parasal ilişkileri konusunda belediye başkanlarını kesin bir dille uyardığı belirtildi. Başbakan Davutoğlu’nun son belediye başkanları toplantısının kapalı bölümünde, ‘Eşini, işini ve evini değiştirenlerin peşine düşeriz, şüpheyle yaklaşırız. Parasal ilişkilerde dikkatli olun” dediği öğrenildi.

ÖRGÜT DE İNCELEMEDE

AK Parti Teşkilat Başkanlığı da il ve ilçe başkanları hakkında etik ve yolsuzluk incelemelerini sürdürüyor. Seçim dönemlerinde yeterince çalışmadığı saptanan ve ilindeki kampanyalarda başarısız olan il başkanlarının da görevden alınması planlanıyor. Bazı il yöneticilerinin özel hayatları ve parasal ilişkileriyle ilgili iddialar da araştırılıyor. 10 civarında il başkanının incelemede olduğu, iddiaların araştırılması için görevden alınma sürecinin başlatılacağı ifade ediliyor. (Hürriyet)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz