Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu. Konuşması sırasında dili sürçen Davutoğlu, Pensilvanya yerine Philadelphia dedi.

10 Şubat 2015 Salı, 13:37
ahmet-davutoglu

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları’

Geçtiğimiz günler HDP çarşaflı hanımları tahkir eden bir gösteri yaptı. Hep diyorum ya CHP Türk Baasıdır, HDP Kürt Baasıdır diye. Geçmişte CHP okullarda yapardı bu tür gösterileri adına da çağdaşlık derlerdi. CHP zihniyeti ile HDP zihniyeti aynı anlayışı yansıtır. Güvenlik olmadığı zaman özgürlükler harekete geçirilemez. 3 parti ve arkalarındaki paralel muhalefetin de yapmak istediği Türkiye’yi kaosa sürüklemek. Bize bu düzenlemede tek bir fıkra gösterin ki AB standartlarına aykırı olsun.

“SANDIĞA ÇAĞIRSANA BE ADAM…”

Ama meseleleri o değil. Sandıktan ümitleri olmadığı için iktidara gelmenin tek umudu olarak kaosu, krizi görüyorlar. Geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu halkı direnmeye çağırdı. Halkı direnmeye çağıracağına sandığa çağırsana be adam. Beyefendinin sanıktan ümidi yok ki. Bu sandıktan hiçbir zaman CHP çıkmadı ki. Ve çıkmayacak da…

“SİYASETÇİ DEĞİL PROVOKATÖR OLURSUN”

Molotof kokteyli alıp da sokağa çıkanların önüne geçersen sen siyasetçi olmaktan çıkar provokatör olursun. İnsanları direnmeye çağırırsan bir. Bu direnme talimatını Pensilvanya’dan alırsan iki. Biz bunun hesabını sorarız arkadaş.

“24 NİSAN YAKLAŞIYOR…”

Kılıçdaroğlu konuşurken paralel çetenin başı ABD’de makale yazıyor. Alın o iki açıklamayı birbirinin tercümesi zannedersiniz. NY Times’ta yayınlanan makalede gayrimüslim azınlıkların haklarının gasp edildiği yazıyor. Neden? Çünkü 24 Nisan yaklaşıyor. Ermeni Yahudi lobisi hareketli. Filistin işgal altında olduğu sürece biz her türlü lobinin karşısında olmaya devam edeceğiz. Lobiler hareket halindeyken NY Times’taki bu makaleyle lobilere işarete fişeği atılıyor.

“PHILADELPHIA İLE PARALEL KONUŞMAK…”

CHP’lilere sesleniyorum. Partinize sahip çıkın. Gerçek cumhuriyetçilik mecliste konuşmaktır. Philadelphia ile paralel konuşmak değildir.

“BUGÜN YENİ BAŞKANLAR SEÇİLDİ”

Yurtta adalet dünyada adalet inşallah. Sosyal adaleti inşa ettik. Türkiye’de 1,2,3 doların altında yaşayan kalmadı. Yargının itibarını tekrar kazanması lazım. Yargının sadece vicdanıyla hareket eden onurlu hakimlerin elinde tekrar itibarını kazanması lazım. Bugün AYM ve Yargıtay’a yeni başkanlar seçildi. Buraya gelmeden iki hukukçumuzu da arayıp tebrik ettim. Ak parti AYM’ye saygı göstermeseydi bireysel başvuru hakkını AYM’ye vermezdi. Muhalefet partileri 2010 referandumuna hayır dediler. Yani AYM’ye güvenmediklerini gösterdiler. Hiçbir grup yargıyı tekeline alamaz.  Hükümet olarak yargının gerçek bağımsızlık ve tarafsızlığı ile yürütme ile ahenkli çalışmasını benimsediğimizi tekrar belirtiyorum. Kudret olmadan devlet olmaz. Kudret ancak merhametle pekişmiş adaletle mümkün olur. En büyük kudret merhamettir merhamet.

DOLARIN YÜKSELİŞİ

Kimse son dönemde kurdaki hareketlilik nedeniyle Türkiye’de bir ekonomik kriz beklemesin. Tüm dünyada ABD dolarının değer kazanması nedeniyle benzer durumlar yaşanıyor. Tüm dünya Türkiye ekonomisinin gücünü takdir ediyor.

“BARBARCA ‘DIŞARI’ DİYE BAĞIRAN ZİHNİYET…”

Benim babam da DP’li olduğu için 28 Mayıs sabahı alıp götürülmüştü. Biz oradaydık şimdi buradayız. Siz neredesiniz. Yargı mensuplarına brifing verildiğinde bugün yargı bağımsızlığından bahsedenler neredesiniz. Halk oyuyla seçilmiş bir hanımefendi Meclis’e geldiğinde tam bir barbarca tutumla ‘dışarı’ diye bağıran zihniyet neredeydiniz. Şimdi başı açık ya da kapalı hanımlar Meclis’e girebiliyor. İşte nezaket bu, işte zarafet bu, işte Meclis’e saygı bu. Şimdi bir anda hepsi parlamenter demokrasiyi savunuyorlar.

“ONLAR BİZİM HEP ARKAMIZDA OLACAKLAR”

Millet iradesi ne derse Türkiye’de sivil bir anayasa çerçevesinde başkanlık sistemi de dahil millet iradesinin gerektirdiği her şeyi yaparız uygularız. Bizim güç kaynağımız millettir. Sayın Bahçeli nefesimiz ensenizde diyor. Doğru bundan rahatsız olmadık. Ben şunu anladım biz nereye gidersek Sayın Bahçeli de oraya gidecek. Sayın Bahçeli bir gerçeği daha işaret ediyor. Onlar hep bizim arkamızda olacaklar. Biz koşarsak yetişemezler ama yürüdüğümüzde arkamızda olacaklar. Öne geçmeye ümitleri yok.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz