IŞİD’den Kaçan Ezidi Kız: Her Gün Döverek Tecavüz Ettiler

IŞİD tarafından kaçırılan ve daha sonra kendi imkanlarıyla kaçıp kurtulan Ezidi kız Vaha, katıldıkları panelde her gün dövülerek tecavüze uğradıklarını anlattı.

08 Şubat 2015 Pazar, 21:19

Irak’ta terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılan ve daha sonra kendi çabalarıyla kurtulmayı başaran Ezidi kızlar, rehin kaldıkları dönemde başlarından geçenleri anlattı. Ezidi kızların anlattıkları karşısında dinleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentindeki Saad Abdullah Konferans Salonu’nda “Irak’taki Yezidi ve Hristiyanlara Uygulanan Etnik Soykırım” paneli düzenlendi. Panele çeşitli din ve mezheplerden çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.

PERDE ARKASINDAN KONUŞTULAR

Panele, terör örgütü IŞİD’in, aylar önce Şengal’den kaçırdığı ve daha sonra kaçmayı başaran Yezidi kızların, anlattıkları damga vurdu. Güvenlik gerekçesiyle gerçek isimleri açıklanmayan ve fotoğraf ve görüntülerinin çekilmemesi için oluşturulan bir perde arkasında konuşan kızlar, anlattıklarıyla katılımcıları gözyaşlarına boğdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz