Yıldırım’da kentsel dönüşüm uygulama dönemi hız kazandı..
Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesini başlatarak ilçedeki insanların yaşam standartlarını değiştirecek projeler yürüten Yıldırım Belediyesi’nin uygulama döneminde sürdürdüğü çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
İlçenin geleceğini şekillendirecek güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmanın yanında şehrin vizyonunu geliştirecek projelerle fiziki dönüşümün yanı sıra mekansal ve sosyal değişime imza atmaya hazırlanan Yıldırım Belediyesi’nde projeler hızla hayat buluyor. Şehrin 3 bin 200 hektarlık planlanabilir alanının bin 125 hektarlık kısmını kentsel dönüşüm alanı olarak belirleyerek Türkiye’nin en kapsamlı ve nitelikli dönüşüm çalışmalarını yürüten Yıldırım Belediyesi, bir taraftan planlama çalışmaları ve ön araştırmaları tamamlanan projelerin hayata geçirileceği bölgelerdeki hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerini sürdürürken, diğer taraftan ilçenin en prestijli projesi olan Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm çalışmaları günden güne yükselerek yeni sahiplerinin yaşamını değiştirmek için gün sayıyor. Kentsel dönüşümle modern ve güvenli konutlara kavuşacak Yıldırım’da, temeli atılan Sular Vadisi Doğa Parkı ile kaba inşaatında sona yaklaşılan Türkiye’nin en büyük spor kompleksi başta olmak üzere sosyal donatı alanları da ilçede yeni bir yaşamın kapılarını aralayacak.
GELECEĞE ADIM ADIM
Kentsel dönüşüm projelerini uzman kadroyla planlamak ve ön araştırmalarını yapmak, kentsel dönüşüme karşı ön yargıları kırmak, insanların zihnindeki soru işaretlerine son vermek ve vatandaşlara bölgelerindeki dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi vermek adına inşa edilen ve Türkiye’de dönüşüm gerçekleştirmeye hazırlanan belediyelere örmek gösterilen Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde bilgilendirme toplantıları ve uzlaşma görüşmeleri sürüyor. Merkezde bugüne kadar Mevlana-Ulus, Yiğitler ve Teferrüç mahallelerinde proje alanlarında yaşayan hak sahiplerine planların detayları hakkında bizzat bilgi aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yine uzlaşma görüşmelerine gelen Yıldırımlılarla bir araya gelerek önem verdikleri gönüllü dönüşümün sağlanmasına öncülük ediyor. Öte yandan Yıldırım’da kentsel dönüşümün vitrini olacak ve diğer projelere ışık tutacak Mevlana-Ulus projesinde öncelikli olarak, depreme karşı ‘jet grout’ sistemiyle zemini daha güçlendirme uygulaması yapımının ardından, temeli atılan konutlar yükselmeye başladı. Birinci etapta üretilecek 850 konut ve ticari alanlar, 2018 yılının Temmuz-Ağustos döneminde uzlaşma sağlanan vatandaşlara Yıldırım Belediyesi tarafından teslim edilecek. Birçok mahallede uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Yıldırım modern ve güvenli konutları bünyesinde barındıracak.
DÖNÜŞÜM SOSYAL ALANLARLA DESTEKLENİYOR
Kentsel dönüşümü yalnızca fiziksel değişim olarak görmeden, önemli sosyal donatı alanlarıyla ilçedeki sosyal yaşamın dönüşümünü, kültürel, sanatsal ve sportif potansiyelin canlanmasını hedefleyen Yıldırım Belediyesi, şehre değer katmak adına birçok sosyal donatı projesinin altına imza atıyor. Yenimahale’de 28 bin metrekare alan üzerinde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde gerçekleşen törenle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından temeli atılan Sular Vadisi ve Doğa Parkı, ilçe vizyonuna önemli katkı sağlayacak. Detaylı hazırlanan planlar, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının ardından temeli atılan Yıldırım’ın Kültürparkı tamamlandığında, yoğun çalışma temposundan ve günümüzün en büyük problemlerinden biri olan stresten uzaklaşmak isteyen tüm Bursalıların zaman geçirebilecekleri bir sosyal tesis olacak. Spor Şehri Yıldırım vizyonu dahilinde ilçeye kazandırılan ve kaba inşaat çalışmalarında önemli mesafe kat edilen Türkiye’nin en büyük spor kompleksi, bünyesinde bulundurduğu 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra işlevsel birçok eğitim, oyun ve spor salonlarıyla genç nüfusu geleceğe hazırlayacak. Uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak merkez, Yıldırım’ı sporun kalbinin attığı bir şehir hüviyetine kavuşturacak. Yapım çalışmaları tamamlanma aşamasında olan ve sağlık alanında ilçede önemli bir eksiği kapatacak Selçuk Hatun Termal Tesisi, termal turizmde adından söz ettirecek. Yıl sonunda hizmete girmesi beklenen tesis, başka şehirlere giderek kendilerine şifa arayan insanlar, Yıldırım’a kazandırılacak bu merkezde en yetkin hekimlerden fizik tedavi, alternatif tıp ve termal hizmetler alırken, fitness salonları, yeme-içme ve dinlenme alanlarıyla kendi şehirlerinde tedavi olabilecek. Gençlik merkezlerinden modern alışveriş tesislerine, engellilere hizmet verecek tesislerden büyük kültür merkezlerine kadar birçok önemli sosyal alan kentsel dönüşümü destekleyecek.
‘ŞEHRİMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK’
İlçe sakinlerine hak ettikleri hayat standartlarına sahip bir şehirde yaşama imkanı sunmak için hizmet etmenin kendilerine mutluluk verdiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hemşehrilerimiz uzun yıllar boyunca plansız büyüyen şehrin sıkıntılarını çekmiş. Çarpık yapılaşma ile anılan Yıldırım oldukça büyük zaman kaybetmiş. Eğitim alanları, ticari alanları ve sosyal alanları da plansız imar nedeniyle gelişemeyen, ancak sahip olduğu tarihi ve doğal zenginliklerle önemli değerleri barındıran şehrimizin kaderini değiştirmek için yola çıktık. Bunu yaparken radikal kararlar alarak ilçemizin önemli bir bölümünü kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettik. Yükselecek planlı ve sağlıklı konutlar insanlarımıza yaşam kalitesi yüksek bir hayat sunacak Bunu planlarken de insanlarımıza hak ettikleri yaşan standartlarında bir şehir sunmak adına hizmet etmek bizlere mutluluk verirken, hemşehrilerimizden aldığımız destek bizlere güç sağlıyor” dedi.
‘AYAĞA KALKMA ZAMANI GELDİ’
Yalnızca binaları dönüştürmenin arzu edilen Yeni Yıldırım hedefini karşılamayacağı bilinciyle hayatın her alanını ilgilendiren alanlar oluşturduklarını işaret eden Başkan Edebali, “Binalarımızı dönüştürmek güvenli ve modern konutlarda insanlarımızın yaşamasını sağlayacak. Ancak dönüşüm yapılan bölgelerin kültür merkezlerine, mahalle konaklarına, kapalı pazar alanlarına, ticari alanlara, okullara, sağlık alanlarına, parklara ve yeşil alanlara da ihtiyacı var. 750 bine yakın nüfusuyla ilçemizde yürüttüğümüz kentsel dönüşümde insanların yaşamına uygun alanlar yapamazsak tam anlamıyla başarıyı yakalayamayız. Yıldırım’daki en önemli amacımız insanların mağdur olmayacağı, güvenli ve modern konutlarda yaşayacağı bir dönüşüm hamlesini sosyal donatı alanlarıyla da destekleyerek tam anlamıyla gerçekleştirmek. Yeni imar düzeni şehrimizin ekonomik ve ticari alanda da rekabet gücünü artıracak. Kadim medeniyetimize ev sahipliği yapan, tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle artık ayağa kalkma zamanı gelen Yıldırım’ı hak ettiği yere getirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Bir cevap yazın