BEYCE seçimi ! (haber-yorum)

13 Mart 2024 Çarşamba, 13:22

31 Mart seçimi yaklaşırken AK parti’de sıkıntılı süreç devam ediyor.

Büyükşehir başta olmak üzere Bursa’nın birçok ilçesinde kaybetme riski yaşayan AK Parti’nin yanlış adaylarla yarışa girmesi riskin tetiklenmesine yol açıyor.

Kestel, Karacabey, Kemalpaşa, Gemlik, İznik, Yenişehir başta olmak üzere dağ ilçelerinde yaşanan sıkıntı son zamanlarda sosyal medyada dile getirilmeye başlandı.

AK Parti’nin genelinde yaşanan aday belirleme sürecinde işi ehline vermek, liyakat sahibi etiketini taşıyan ehil eller bulmak yerine dayısı olanların aday gösterilmesi gibi şikayetlere konu oluyorsa 1-0 geriden başlıyorsunuz demektir.

Dağ ilçeleri sosyal medya hesaplarında tepkilerin dozu artmaya başladı.

Zaten her seçim dönemi söz verip de bitirilmeyen, bir nevi aşk hikayesine dönen “Beyce yolları” zaten öteden beri aldatılmışlığın, itilmişliğin, ötekileştirilmişliğin hikayelerine konu oluyordu.

Dağ ilçelerinde bugüne kadar bölge halkının hakkını savunacak, iradesini tam anlamıyla temsil edecek, haksız ve hukuksuzluğa boyun eğmeyecek büyük mücadeleler verildi verilmeye de devam ediliyor.

Ancak her yerde olduğu gibi kişisel makam, hırs ve menfaatlerin öne çıkması bölgenin menfaatlerini her şekilde gölgede bıraktı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde AK parti cenahında halkın değil, yine birilerinin dediği olduğu yönünde şikayetler ve tepkiler tavan yapmış görünüyor.

Ancak bu kez bölge halkı ‘partiye değil, adaylara oy verecek’ yönünde yön belirlemesi AK Parti’yi kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakıyor.

Zira artık “parti değil halkımız kazanmalı” söylemleri dikkat çekmeye başladı.

Bakalım bu tepkiler 31 Mart akşamında nasıl bir resmi ortaya çıkaracak?

BURSA HAFIZA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz