Emekli Temmuz zammı için masadaki rakam

18 Haziran 2024 Salı, 10:07
para

Milyonlarca emekli maaş zammı için temmuz ayını umutla bekliyor. Hükümet kanadından zam konusunda belirsiz açıklamalar gelse de Ankara’dan gelen son kulislere göre zam oran dahi belli oldu.

İşte emeklinin temmuz zammı için masadaki rakam - Resim: 1

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı, temmuz ayında yapılacak maaş zammında. Beş aylık enflasyon verilerinin yüzde 22,72 oranında maaş zammını kesinleştirmesinin ardından gelen son veriler emekliye bu oranın da üzerinde zam yapılması planlanıyor.

İşte emeklinin temmuz zammı için masadaki rakam - Resim: 2

19 bin TL’yi bulan açlık sınırı ve yüksek enflasyon nedeniyle hayat pahalılığını en derinden hisseden emekliler, 10 bin TL ile geçinmekte büyük güçlük çekiyor. Emekliler, ekstra maaş zammı talebini hükümete iletmişti. Henüz bu konuda beklenen cevap gelmedi.

İşte emeklinin temmuz zammı için masadaki rakam – Resim: 3Hükümet cephesinden ise temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı zammı açıklandı. Emeklilere sadece bir nebze rahatlama sağlayacak bu zam için rakamlar netleşmeye başladı.5 aylık enflasyon farkı toplamda yüzde 22,72 olarak belirlendi. Bir aylık verinin de eklenmesiyle birlikte, altı aylık enflasyon farkı kesinleşecek.

İşte emeklinin temmuz zammı için masadaki rakam - Resim: 3

Hükümet cephesinden ise temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı zammı açıklandı. Emeklilere sadece bir nebze rahatlama sağlayacak bu zam için rakamlar netleşmeye başladı.

5 aylık enflasyon farkı toplamda yüzde 22,72 olarak belirlendi. Bir aylık verinin de eklenmesiyle birlikte, altı aylık enflasyon farkı kesinleşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz