Aktaş, Bozbey ve Yalçın! 31 Mart akşamı nelere gebe? / Haber Yorum

23 Mart 2024 Cumartesi, 18:02

31 Mart mahalli idareler seçimleri yaklaşırken anket firmalarının adaylar ve partileri üzerinde yaptığı çalışmalar her geçen gün değişkenlik arz ediyor.

Bursa’da olası sürprizlerin yaşanabileceği de göz ardı edilmiyor..

Alinur Aktaş’ın partisine büyük kayıplar yaşatması, Mustafa Bozbey’in seçimi az farkla da olsa kazanacağı beklentisi, Selçuk Türkoğlu‘nun anketleri ters düz edeceğini söylemesi, Sedat Yalçın’ın ise çok büyük oy patlaması yaparak büyük sıçrama yapacağına inanması tüm dengeleri sarsabilir.

Dolayısıyla Bursa yarışında öne çıkan Alinur Aktaş, Mustafa Bozbey ve Sedat Yalçın isimleri mücadelenin 3 kişi arasında geçebileceği işareti olabilir.

Her ne kadar Alinur Aktaş ve Mustafa Bozbey arasında yaşanması beklenen birincilik yarışmasında asıl kilit ismin Sedat Yalçın olduğunu unutmamak gerekir.

Sedat Yalçın kendi şahsi oylarının yanı sıra, AK parti’den koparacak büyük bir yüzdelik ve bununla birlikte CHP kanadından da büyük oranda oy alacağı düşünülürse çıtayı yüzde 10’un üzerine taşıması mümkün olabilir.

YALÇIN %10’U AŞARSA “BEN DE VARIM DER!”

Yüzde 10’u aşacak olan Sedat Yalçın büyük ihtimalle Belediye başkanlığı koltuğuna hiç de uzak olmayacaktır.

Eğer Sayın Yalçın AK parti ve CHP’den alacağı oylarla Yeniden Refah Partisi ile kendi şahsi oylarıyla birlikte %20’yi zorlayabilir.

Bunun bir imkansız mucize olduğu söylenebilir ancak siyasette hiç de olmayacak şey yoktur.

Ağzı yanan seçmen yeni bir kurtuluş aramak adına kendine bir rüzgar estirir, yön tayin eder ve en büyük sürprizi de seçmen yapmış olur.

Dolayısıyla bu sonuca götürecek en önemli etken “Sedat Yalçın’ın kişiliği, karakteri, dürüstlüğü, bilgi, proje, vizyonu ve inancının” diğer adaylarda olmamasına seçmenin kanaat getirmesidir.

Yani Selçuk Türkoğlu’nun söylediği “anketleri ters yüz edeceğiz” ifadesini Sedat Yalçın’ın ismi üzerinde vücut bulma ihtimalini oldukça kuvvetli görüyorum.

Kısaca asıl sürprizi Sedat Yalçın yaparsa bunun sürpriz olmadığına seçmenin de artık inandığını gösterir.

Kuşkusuz Yalçın üzerinde Bursa halkının çok büyük bir beklentisi oluştu.

Eğer sahadaki bu ilgi sandığa yansır ise beklenilen oy patlamasını Sedat Yalçın yapmış olur.

Bu da Sayın Yalçın’ın Büyükşehir Belediye başkanlığı yarışına ortak olması demektir.

Bir kez daha altını çizmek gerekirse, Sedat Yalçın’ın en büyük avantajı rakiplerine göre oldukça üstün bir donanıma birikime sahip olmasıdır.

Bununla birlikte Alinur Aktaş’ın Bursa halkı üzerinde memnuniyetsizliği, Mustafa Bozbey’in de Alinur Aktaş’tan kurtulmak adına değişim olsun diye sadece alternatif görülmesidir.

Dolayısıyla hiç hesapta olmadığı halde Sayın Yalçın’ın aday olarak yarışa girmesi Aktaş ve Bozbey’in hesaplarını bozabilir.

Sözün özü şudur:

Alinur Aktaş’tan kaçacak oylar, CHP içindeki rahatsızlıktan oluşan arayış, ek olarak irili ufaklı diğer partilerden de gelecek katkı yeni bir umut olarak Sedat Yalçın’da başkanlık olarak vücut bulabilir.

Bunu şunun için söylüyorum; Bursa’da 3 ihtimalli bir yarış uzak değil!

Bakalım 31 Mart akşamı nasıl bir tablo bizi bekliyor.

BURSA HAFIZA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz