Ak Parti’ye yeni il başkanı! Sedat Yalçın Alinur Aktaş’a kaybettirecek kılıfı!

21 Şubat 2024 Çarşamba, 15:10
alim şahin

AK parti Bursa il başkanı Davut Gürkan milletvekilliği ve belediye seçim süreçlerinde çok başarısız bir portre çizdi, her şeyi eline yüzüne bulaştırdı.

Gelinen noktada yerel seçimlerin hemen akabinde İl başkan değişimine kesin gözüyle bakılıyor.

Hal böyle olunca da uzun zamandır il başkanlık koltuğunu hedefine koyan iki isim var Tahsin Kara, Mustafa Esgin.

İşte AK Parti’nin geldiği trajikomik nokta da burası.

Koca Bursa’da ve Türkiye’nin en büyük en güçlü kadrosu olarak bilinen AK parti’de başka kimse kalmamış da Bursa’yı bu iki isimden birine teslim etme durum siyasi kulislerde çalkalanıyor.

Tahsin Kara veya Mustafa Esgin’e ak parti İl başkanlığı teslim edilirse inanın bu durum AK Parti’nin başarısı için değil, tamamen göçmesi için son hamle olacaktır.

Bursa’da Cemalettin Torun döneminde en azından güçlü bir makam temsiliyeti otoriter ve doldurulan koltuk söz konusuydu. Yani sonra dan gelenlerden çok daha kaliteli bir Cemalettin Torun vardı.

Ayhan Salman ve Davut Gürkan döneminde parti AK partilikten çıktığı gibi AKP’lilikten de çıkmış olacak ki, bu durum Parti’nin Bursa’da hazin bir sonu beklediğine işaret olur.

Yani yukarıda bahsi geçen iki isimden birisi geldiği takdirde bugünün Davut Gürkan’ını mumla arayacak konumuna gelinecektir.

Bilindiği üzere Tahsin Kara Bursa’da Osmangazi ilçe başkanlığı döneminde tarihte parti içi ilk başkaldırıyı – kavgayı çıkaran ve ilk görevden alınan kişi olarak tarihe geçmişti.

Sayın Kara bu ünvanını halen koruyor.

Tahsin Kara hiçbir zaman AK Parti’nin karakterine uymayan yapısal sinsi politikası olduğu gibi, her şeyden önce parti değil kişisel çıkarları ön planda tuttuğu gerçeği vardı.

Bu gerçek onun görevden alınmasına sebep olmuştu.

Dolayısıyla sayın Kara AK Parti’ye hiçbir zaman frekans olarak uyumlu bir yol izlemeyip aşağı çeken bir trend yaşatmış, o gün bugün parti’de sürekli kayıplar yaşama durumu olmuştu.

Bugün farzımahal Tahsin Kara kazara il başkanı olduğu düşünülürse zaten bölünmüşlükle karşı karşıya olan bir partinin tamamen dağılmasına yüz tutacağı, sebep olacağı gerçeği ve tepkileri herkesçe dile getiriliyor, biliniyor

Aynı şeyler Mustafa Esgin için de geçerli.

Sayın Esgin, AK parti’den Nilüfer belediye başkan adayı gösterilmiş, ne yazık ki en avantajlı durumda iken partiye oy kaybettirerek daha önce alınan oyların çok çok altında bir hezimet yaşatmıştı.

Sayın Eskin’in bu partiyle frekans uyuşmazlığı var ve tabanda bölgelerde partinin yapısal karakteriyle hiçbir zaman örtüşmedi, örtüşmesi de mümkün görünmüyor.

Asıl merak edilen konu şu; Bursa’da siyasetin çekirdeğini bilen onca isimler varken neden bu iki isim her dönem gündeme getiriliyor.

Vekillik de, belediye başkanlığında il ilçe başkanlıkları için sözüm ona isimler Ankara’da konuşuluyor.

İşte bu da açıkçası partinin iyiliğini mi, kötülüğünü mü kimler neden istediğine yönelik soru işaretlerini ayna gibi ortaya koyuyor.

Bu demek oluyor ki Ak partinin düze çıkmasını, başarılı olmasını bazı etkin ve yetkin güruhlar istemediğine dair şüpheleri kuvvetlendiriyor.

Dolayısıyla son 10-15 yıldır yaşanan süreçte parti ile alakalı paçasına nerede ağırlık oluşturacak isimler varsa özellikle belli makamlara getirildi.

İşte tam da bu minvalde hızla çöküş trendine girildi, kan kaybı yaşandı, çok sayıda istifalar gerçekleşti.

Bu tehlikeyi görmeyen ya da gördüğü halde gerçek dava adamlarıyla aksayan yerleri doldurmayan zihniyet açıkçası “Parti’nin ve Erdoğan’ın aleyhine çalışıyor” şeklinde partililer arasında sürekli konuşuldu.

Herkesin gördüğü yanlışları yetkin ve etkin makamların görmemesi başka anlam taşımadığını ortaya koyuyordu.

SEDAT YALÇIN AK PARTİ’YE KAYBETTİRECEK KORKUSU!

Ve bugün bu zihniyet sözde AK Parti’nin iyiliğini istermiş gibi Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarmasını ihanet olarak yorumluyor.

Halbuki yıllarca bu partiye en büyük ihaneti REİS’e yanlış bilgi aktaran, partinin sürekli kan kaybetmesine neden olan ve böyle olmasını isteyen belli guruhlar yapmıştı.

Bursa’da Yeniden Refah partisinin Sedat Yalçın’ı aday çıkarması zaten kendilerinin kaybedeceğini bildikleri için şimdiden mağlubiyete kılıf oluşturma girişimi olarak yorumlanıyor.

Doğrusu ben bu şikayetleri samimi bulmuyorum.

Eğer siz gerçekten samimi olsaydınız büyükşehir belediye başkan adayı olarak Alinur Aktaş’ı değil çok daha donanımlı, Parti’nin, tabanın, seçmenin ve Bursa halkının hizmet yapısına uygun çok değerli isimlerden birini gösterebilirdiniz..

Hatta ve hatta “kaybettirecek korkusu yaşadığınız” Sedat Yalçın’ı da aday gösterebilirdiniz.

Zira sayın Yalçın’ın Bursa seçmeni üzerinde çok büyük bir sempatisi olduğunu, oluştuğunu, gerçek bir siyasetçi, gerçek bir politikacı, gerçek bir otoriter, donanımlı proje insanı olduğunu herkesten çok siz biliyordunuz.

Kısaca sayın Yalçın’ın AK parti de en başarılı yöneticilerden olduğunu bildiğiniz halde, daha da önemlisi bu başarısını Refah Partisinde an itibariyle ürettiği projelerle topluma kabullendirdiğini bildiğiniz için çok büyük oranda çekindiğinizi itiraf niteliğinde kaybetme korkusu yaşıyorsunuz.

Kısaca siz gösterdiğiniz adayla kaybedecek parti olmanın en büyük taliplisi olarak bir adım öne çıktınız.

Bu saatten sonra yapacak hiçbir şey kalmamıştır.
Köprüden sonra son çıkışı kaçırdınız.
AK parti’den Sedat Yalçın’a (YRP) çok yoğun bir oy akımı yaşanıyor.

AK Parti’nin açıkladığı aday Alinur Aktaş’ı beğenmeyen, hizmetlerinden memnun olmayan, kabul görmeyen çok sayıda Bursalı, partide başarılı yöneticilik yapmış ve bugün Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak sahne alan Sedat Yalçın’a rağbet ediyor.

Sedat Yalçın çok iddialı ve “kazanmak için inandığım için yola çıktım” ifadesini kullanıyor.
Sedat Yalçın kazanamazsa dahi ayıp olmaz.
Ama sizin yaptığınız en büyük yanlış en büyük hatayı Bursa halkı çok büyük fatura olarak 31 Mart’ta ödetme tehlikesi var.

Açık konuşayım.
Ben bile sizin bu telafi edilmez hatanıza oyumu kurban etmeyeceğim, yanlış adayınıza önceki seçimler gibi onay vermeyeceğim.

Sonuç olarak Bursa’ya Alinur Aktaş değil, Sedat Yalçın gibi donanımlı dürüst proje üreten gerçek bir belediye başkanı lazım.
Bilmem anlatabildim mi!

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz