SEDAT YALÇIN SOSYAL PROJELERİNİ ANLATTI

12 Şubat 2024 Pazartesi, 22:21

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın,  Bursa basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısının 2.’sini geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Bursa basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Sosyal Politikalar ve Projelerinden bahsetti.

Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı’nın da katıldığı toplantıda Sedat Yalçın, Anayasa’nın 2.maddesine atıfta bulunarak tüm kurumların kendi bünyelerinde sosyal boyutu ele almaları gerektiğini söyledi.

SOSYAL POLİTİKALARININ AMACI

TEMEL PRENSİPLER

UYGULAMA ALANLARI

Sosyal Politikalar alanında yapılan uygulamalarla dezavantajlı konumda olan bireylerin gelişimini ve refahı arttırarak onları topluma kazandırmanın amaçlandığını vurgulayan Sedat Yalçın; “Bu uygulamalar aynı zamanda sosyal dayanışmayı da arttırmaktadır. Kent yöneticileri katılımcı bir yönetim anlayışı benimsemeli. Adaletli olmalı. Sosyal politikalar, sadece yardım kolisi dağıtmak şeklinde ele alınmamalı. Aynı zamanda sağlıktan, eğitime, çevreden spora kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yapmak gerekiyor. Sosyal devlet anlayışına temel teşkil eden bu politikalar, gelir dağılımı adaletini sağlayarak yoksulluğun giderilmesini ve toplumsal barışın sağlanmasını mümkün kılıyor” dedi.

Sosyal Politikalar alanında hazırladıkları projeleri basın mensuplarıyla paylaşan Sedat Yalçın, ilk olarak kadınlara yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.

KADINA ŞİDDET KONUSUNDA ACİL MÜDAHALE

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE DESTEK

KADIN KOOPERATİFLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR

Kadınlara yönelik özel bir çalışma alanı geliştireceklerini belirten Yalçın, bu sayede kadınların gerek ekonomi gerekse de sosyal alanda etkin bir konuma gelmelerini hedeflediklerini vurgulayarak;

“Kadına yönelik şiddet sorunumuz var. Devletimiz bu konuda mobil uygulamalar da dahil birçok çalışma gerçekleştirse de biz daha gelişmiş uygulamalar başlatacağız. Kadınlarımız en ufak bir risk hissettiğinde anında destek verilebilecek çalışmalarımız olacak. Ayrıca Sıcak Yuva Merkezleri kuracağız. Güvenlik konusu başta olmak üzere gelir ve yaşam konularında kaliteli, konforlu, disiplinli bir şekilde çalışmalar yaparak kadınlarımız için huzurlu bir ortam sağlayacağız. Kadın Girişimciliğini destekleyeceğiz. Tüm sektörlerde İstihdam Garantili Meslek Edindirme Eğitimleri vereceğiz. Bursa Kadın Kooperatifleri Birliği’ni kurarak bu alanda yeni bir yaklaşım getireceğiz. Bu çalışmaları da profesyonel bir ekiple yapacağız ve böylece kadınlarımız hem evde çocuklarına bakabilecek hem de üretebilecek. Aile bütçelerine önemli bir gelir desteği sağlayacak. Burada İhracat Odaklı Bir Yaklaşım benimseyeceğiz. Tasarım Odaklı Eğitim Altyapısı oluşturarak Makine Ve Teçhizat Desteğinde bulunacağız.” diye konuştu.

KADIN REFAH KART

GÜÇLÜ AİLE MODELİ

Bursa’da yaşayan 18 yaş üstü kadınlar için Refah Kart uygulamasını başlatacaklarının müjdesini veren Sedat Yalçın,  sistemin tasarrufa endeksli bir ödüllendirmeyi içerdiğini dile getirerek şunları söyledi:

Tasarrufa Endeksli Puan Sistemi koyacağız. Elektrik, su ve doğalgaz faturaları ne kadar azalırsa kartına bir puan yüklenecek. Böylece tasarruf müthiş bir ödüle dönüşecek.  Ayrıca evlerde çöplerin ayrıştırılması,  yalıtım, yağmur suyu hasadı, gri su kullanımı ve dikey tarım aparatı kullanılması için de bir ödüllendirme sistemimiz olacak. Kadınlarımız Refah Kartlarını başta ulaşım olmak üzere anlaşmalı marketlerde alışveriş için de kullanabilecek. Bununla birlikte Evlilik Öncesi Aile Eğitimi ve Anne-Çocuk Eğitimi uygulamalarını hayata geçireceğiz. Ayrıca Aile Uzlaştırma Birimi kurarak aile içi uyuşmazlıkların çözümüne katkı sağlayacağız. Birçok kadınımıza eğitimde fırsat eşitliği imkânı tanınmamış. Diploma sahibi olmuş ancak iş bulamıyor. Biz onlar için bu fırsat eşitliğini sağlayarak iş bulmasına destek olacağız. Ayrıca annelerimizin çocuklarının özel günlerine katılabilmesi için Özel İzin planlayacağız. Bunu ilk olarak belediye çalışanlarında uygulayacağız”

GENÇ REFAH KART

TEKNOLOJİ TAKIMI / START UP / İSTİHDAM

GENÇLERDE SPOR, KÜLTÜR-SANAT ODAKLI ZAMAN PLANI

Gençlere yönelik de kapsamlı projeleri olduğunu söyleyen YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yalçın; gençlerin nitelikli zaman kullanımını arttırmak için Genç Refah Kart uygulamasını hayata geçirecekleri kaydederek;

“Gençlerimizin kültür, sanat ve spor faaliyetlerinde geçirdiği süreyi Genç Refah Kart uygulamasıyla takip edeceğiz. Bu alanlarda en fazla süreyi geçiren gençlerimizi ödüllendireceğiz. Ayrıca onlara Ulaşım, Barınma Ve Kira Desteği vereceğiz. Öte yandan Meslek-Teknik ve Temel Bilimler Liseleri kurmayı ve gençlerimizin meslek sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Buralardan mezun olduklarında onlara istihdam desteğinde bulunacağız. Kariyer Merkezleri, Kuluçka Merkezleri ve Ticarileştirme Merkezleri kuracağız. Teknoloji Takım Yarışmaları düzenleyeceğiz.  Ücretsiz İnternet Alanları kuracak ayrıca genç çiftçilerimizi destekleyeceğiz. Ücretsiz Spor Okulları kuracağız. Bursaspor için içerisinde farklı oyunların olduğu bir E-spor Takımı kurmayı hedefliyoruz. Büyükşehir ve Bursaspor ortaklığında E-spor Olimpiyatları düzenlemek istiyoruz. Turizme Yönelik Jimnastik Gösteri Takımı kurarak Bursa turizmi için büyük bir gelir kaynağı sağlayacağız. Spor ve Kültür-Sanat Temalı Öğrenci Yurtları inşa ederek genç sanatçıları destekleyeceğiz. ” şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE İZLANDA DENEYİMİNİN BURSA’YA UYARLANMASI

Madde bağımlılığıyla mücadele konusunda da önemli adımlar atacaklarının altını çizen Sedat Yalçın; bu kapsamda Aile Protokolleri imzalayarak gençlerin aileleriyle nitelikli zaman geçirmelerini sağlayacaklarını belirterek; “Toplu Ebeveyn Yürüyüşleri düzenleyeceğiz. Gençlerimizin en geç saat 22.00 gibi evlerinde olmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca haftada en az 4 saat spor, kültür ve sanat faaliyeti yapma mecburiyeti getiriyoruz” dedi.

YAŞLI VE EMEKLİLER İÇİN SOSYAL ORTAM

YAŞLI VE EMEKLİLER İÇİN EKONOMİK DESTEKLER

Yaşlı ve emeklilere yönelik projelerini anlatan Sedat Yalçın;  yaşlı ve emeklilerin kendi sosyal alanlarından kopmadan sosyal hayatın içerisinde aktif olabilecekleri çalışmalara imza atacaklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Yalnız yaşayan yaşlılarımızın kendi sosyal çevresinden kopmadan yaşamlarını sürdürebilecekleri Mahalle Huzur Konakları inşa edeceğiz. Yalnız yaşayan yaşlılarımızı sık sık ziyaret edeceğiz. Ayrıca Uluslararası Termal Sağlık Köyleri kurarak yaşlılarımıza buralarda öncelik tanıyacağız. Emeklilerimizin geçim sorunları var. Yerel yönetimlerin emeklilerin sorunlarının üzerinde önemle durması gerekiyor. Yaşlı ve emekliler için ulaşımda ciddi bir İlave İndirim uygulamak istiyoruz. İnsan odaklı yöneticilik önemlidir ve bu noktada insan odaklı projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kirada oturan yaşlılara, Emekli Maaşıyla Orantılı Kira Yardımı yapacağız. Eğer emeklilerimizin evi kentsel dönüşüme girmişse, oturdukları evle ilgili Riskli Yapı İnşaat Maliyetinin yüzde 25’ini biz karşılayacağız.”

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI 3-4-5 YAŞ %100 HEDEF

OTİZM KÖYÜ

KIZ ÇOCUKLARI EĞİTİM FONU

AKRAN ZORBALIĞIYLA MÜCADELEDE REHBERLİK DESTEĞİ

Çocukların geleceğimizin teminatı olduğuna vurgu yapan Sedat Yalçın; onlara yapılacak yatırımları önemsediklerini ifade ederek, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırıp Tam Gün Kreş Hizmeti sağlayacaklarını, Kız Çocukları Eğitimi Fonu kuracaklarını, OSB’lere Kreşler açacaklarını ve Akran zorbalığıyla ilgili okullarla yapılacak protokollerle Rehberlik Desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın,  otizmli özel çocuklara dikkat çekti ve Bursa’da 5 bin otizmli çocuk yaşadığını kaydederek şunları söyledi:

‘Çocuğu otizmli olan ailelerle ilgili bir Otizm Köyü  projemiz var. Bu proje belki de Türkiye’de ilk olacak. Otizmli çocuklarımız doğumundan itibaren anneleriyle birlikte eğitim alabilecekler. Burada 24 saat kalabilecekler. Doktorlarımız ve uzmanlarımızla birlikte otizmli yavrularımıza doğal bir ortamda rehabilitasyon hizmeti vermeyi hedefliyoruz.”

SOKAK ÇOCUKLARI VE GÖÇ KAYNAKLI UYUM SORUNLARI

İLK-ORTA VE LİSE ÖĞRENCİLERİNE YEMEK DESTEĞİ

Sokak Çocukları ve Göç Kaynaklı Uyum Sorunlarına ilişkin de çalışmaları olduğunu bildiren Yalçın,  Sokak Çocuklarının Koruma Altına Alınması, Sağlık ve Eğitim Desteği verilmesi, İstihdam ve Uyum Desteği Sağlanması, İlk, Orta ve Lise Öğrencilerine Yemek Desteği verilmesi gibi projeleri olduğunu kaydetti.

ENGELLİ KENT UYUMU

Engelli bireylerin hayatın içerisine katılımını sağlamak ve bu konuda projeler geliştirmenin yerel yönetimlerin önemli gündem maddeleri arasında yer aldığına işaret eden Sedat Yalçın;  engellilere yönelik projelerini anlatarak; “Bursa Engelliler İstihdam ve Üretim Vakfı kuracağız. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Paralimtik Spor Kulüpleri açacağız ve bu alanda kurulan kulüpleri destekleyeceğiz. Yüzde 100’ü engelli çalışanlardan oluşan Tarım Çiftliği kurarak engelliler için tanımlanmış Üretim Atölyelerini hayata geçireceğiz. Ayrıca Start-Up, Girişimcilik ve E-ticaret Eğitimleri vereceğiz. Kent ulaşımının engelliler için uyumlu hale getirilmesine yönelik her türlü çalışmayı yapacağız. Ulaşımda İndirimli Kart uygulamalarını iyileştireceğiz. Engelsiz Spor okulları, Engelli Sporcu Takibi Sistemi ve Termal Tedavi Merkezi öncelikli projelerimiz arasında olacak.” diye konuştu.

ULUSRARASI YABANCI DİL PRATİĞİ, DOĞA VE YAŞAM PARKI

Uluslararası Yabancı Dil Pratiği Doğa ve Yaşam Kampı projesinden de bahseden Yalçın, kamu kurumları, aileler, gençler, özel şirketler ve iş insanları için aktif hale getirilecek kampta İngilizce başta olmak üzere Rusça, Almanca, Çince ve Arapça dil eğitimi verileceğini bildirdi.

SOKAK HAYVANLARI

Sokak hayvanlarıyla ilgili hazırladıkları projeleri de paylaşan Sedat Yalçın, kaliteli ve konforlu Hayvan Barınaklarının Sayısının Arttırılacağını, Barınakların 24 Saat Online İzleneceğini, Aşı ve Kısırlaştırma çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

EĞİTİM DESTEKLERİ VE SAĞLIK İZLEME MERKEZİ

Eğitim Destek Projeleri üzerinde de duran Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yalçın; yetişkinler için Uluslararası Yaşam Boyu Eğitim Programları düzenleyeceklerini belirterek;

Doktora Ve Master Desteği vereceğiz. İlk üç dereceye giren lise mezunlarına Yurtdışı Bilgilendirme Gezileri ve Dünyanın İlk 10 Üniversitesine Gezi İmkanı sunacağız. STEM Laboratuarı adı verilen bilim, teknoloji, mühendislik, matematik alanında araştırma laboratuarları açacağız. Sürdürülebilir Kent Araştırmaları Laboratuarları açarak gençlerimizin Sürdürülebilir Kent Çalışmaları konusunda bilgi sahibi olmalarına ve bu alanda projeler geliştirmelerine destek sağlayacağız. Ayrıca Sağlık Eğitim Merkezleri açarak otizm ve kanser konusunda farkındalık eğitimleri vereceğiz.” dedi.

SOSYAL YARDIM PROGRAMLARI

Sosyal Koruma Planları hakkında da bilgiler veren Yalçın, gelirleri açlık sınırının altında olan ailelerin izlenmesi ve bu süreçten çıkmalarını destekleyeceğini açıklayarak; “Suya %40 İndirim getireceğiz. Fırınlara Bedava Un vereceğiz. Ayrıca üniversite öğrencilerine Yemek İndirim Kartı, okul öğrencilerine Tam Gün Ücretsiz Yemek Hizmeti vereceğiz. Emekli ve yaşlılar için İndirimli Kart Uygulamaları iyileştirilecek,  mülkiyeti belediyeye ait olan kiralık sosyal konut kullanımında ihtiyaç sahiplerine öncelik vererek Kira Yardımında bulunacağız. Bununla birlikte kentsel dönüşüm İnşaat Maliyet Desteği ve Öğrenci Evlerine Kira Desteği de projelerimiz arasında yer alıyor.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz