AK Parti’de fırtına öncesi sessizlik! Haber-yorum

01 Şubat 2024 Perşembe, 22:48

AK Parti’de belli olan bazı adaylara yönelik tepkiler alabildiğine çoğalırken birçok ilçede teşkilatlar istifalarını verdi.

Sızan bilgilere göre Orhaneli, Karacabey, Orhangazi, Gürsu, Gemlik, Mudanya ve İznik teşkilatları istifa ettiklerini İl Başkanı Davut Gürkan’a bildirdi. Davut Gürkan istifaları kabul etmediği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa ziyareti sonrasına kadar dondurmalarını istediği ifade ediliyor.

Yaşanan belirsizlik ve güven ortamının sağlanamaması fırtına öncesi sessizlik olarak yorumlanıyor. Tepki çeken adayların yeniden gözden geçirileceği, değiştirilme ihtimali olabileceği kulislere yansıdı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adayları açıklamasından sonra herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek olması bu ihtimali ortadan kaldırıyor.

Öte yandan aday belirleme sürecinde yaşanan karmaşıklığa sebep olduğu gerekçesiyle önümüzdeki hafta Davut Gürkan’ın görevden alınacağı iddia edildi.

Sonuç olarak AK Parti Bursa’da hiç bu kadar çalkantılı, belirsizlik ve güven ortamının ortadan kaldırıldığı dönem yaşamamıştı.

Bu durumda 31 Mart’ta AK Parti’nin büyük bir hayal kırıklığı yaşamasını kaçınılmaz kıldığı tahminleri yapılıyor.

BURSA HAFIZA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz