CBS: Erdoğan ABD’ye meydan okuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CBS Televizyonuna verdiği mülakat, ABD’li televizyon kanalı tarafından “meydan okuma” olarak yorumlandı.

26 Eylül 2021 Pazar, 00:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, BM zirvesi için gittiği New York’ta CBS News’e verdiği röportaj, ABD’li medya kuruluşu tarafından “meydan okuma” olarak adlandırıldı.

“ABD’YE MEYDAN OKUMA”

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımı üzerine ABD’nin F-35’lerin Türkiye’ye teslimatını durdurmasına ilişkin konuşan Erdoğan’ın, “Hangi ülkeden, hangi seviyede ne tür savunma sistemleri aldığımıza kimse müdahale edemeyecek” sözlerine gazeteci Margaret Brennan “Rusya’dan başka bir set S-400 almayı planlıyor gibisiniz? Sözleriniz buna ‘evet’ der gibi” sorusunu yöneltirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir an bile düşünmeden “Tabii ki, evet” ifaderiyle yanıtladı. CBS Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtını ABD’ye meydan okuma olarak duyurdu.

CBS News ise, Erdoğan’ın açıklamalarını ‘meydan okuma’ olarak nitelendirdi ve “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetinin ABD’ye meydan okumayı ve Rus yapımı başka bir uçaksavar füze savunma sistemi satın almayı planladığını söyledi” ifadeleriyle yorumladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz