FETÖ BURSA’YA ÇÖKERKEN SİZ NE YAPIYORDUNUZ?

15 Mart 2017 Çarşamba, 11:32

Bursa Valiliği döneminde Bursa İmamı Cansun Sarıyıldız’ın emrine girerek Bursa’yı FETÖ’ye adeta işgal ettiren Şahabettin Harput ve dönemin FETÖ’cü bürokratlarının yaptıkları hazırlanan 61 sayfalık iddianamede ayrıntılarıyla ortaya çıktı. Gözler tüm bunlar olup biterken sesini çıkarmayıp bu isimleri koruma altına alan dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile FETÖ’cülerin avukatlığını yaptığı ulusal basında bile manşet olan İl Başkanı Cemalettin Torun’a çevrildi. Yıllarca Bursa’daki işadamlarına çökerek terör örgütüne kaynak aktarılmasına bu isimler acaba neden ses çıkarmadı ya da sessiz kaldı?

ARINÇ KORUMA ALTINA ALDI

FETÖ’nün Bursa’da terör estirdiği yıllarda Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç, FETÖ’cü Şahabettin Harput’u koruması altına aldı. İki defa görevden alınması gündem gelen FETÖ’cü Harput, Arınç’ın müdahalesiyle koltuğunu korudu. Terörist Fetullah Gülen’e sevgisi bilinen Arınç, 17-25 Aralık yargı darbe girişiminin ardından bile FETÖ’nün teröristlerine destek çıkmadan geri kalmayıp, “Cübbemi giyip onları savunmak istiyorum” demişti. Arınç, özelikle Manisa’da yapılmak istenen FETÖ/PDY operasyonuna da engel olmuştu.

FETÖ’CÜLERİN AVUKATI TORUN

Bursa’da FETÖ mücadelesinin başarıya ulaşmamasında en önemli engellerden biri de AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve ekibi olarak gösteriliyor. Bursa’daki FETÖ’cü firmaların ve kuruluşların avukatlığını üstlenen Torun, tüm tepkilere rağmen FETÖ’cülerle ticari ilişkisini uzun zaman kesmedi. Torun’un yönetim kurulunda yer alan İbrahim Güney, 17-25 Aralık darbe girişimini sonrasında bile FETÖ’nün şirketlerinden Kaynak Holding’le çalışmaya devam ederken, 2014 ve 2015 yıllarında 4 milyon lira bu firmayla ticaret yaptığı ortaya çıkmıştı.

FETÖ İLE TİCARETE DEVAM

Torun’un yönetim kurulunda yer alan bir başka isim olan Haşim Kılıç da FETÖ’cü Aynen Eldiven’e fason üretim yapmayı sürdürürken, yine Torun’un ekibinden Asım Amil ise FETÖ’cülerle yurtdışı gezilerine gittiği ortayla çıktı. AK Parti l Yönetim Kurulu Sosyal İşler Başkanı Abdullah Duman, FETÖ’cü iki dernekteki üyeliğinden 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bile uzun süre istifa etmedi. Duman ancak 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından İl Yönetiminden istifa etmek zorunda kaldı.

TORUN ULUSAL BASINDA MANŞET OLDU

“FETÖ’nün başkenti Bursa” manşetlerinin atıldığı dönemde bu yapıyla mücadele etmek bir tarafa ticareti sürdüren Torun ve ekibinin tavrı ulusal basında da sık sık manşetlere taşındı. Sabah ve Star Gazeteleri, İl Başkanı Cemalettin Torun’un FETÖ’nün şirketlerinin avukatlığını yaptığını defalarca manşetlere taşıdı, İl Yönetimindeki isimlerin FETÖ ile bağlantıları ifşa edildi. Ancak tüm bunlara kulağın tıkayan Torun, FETÖ ile mücadele etmek yerine mücadele edenlere müdahale etmeyi tercih etti.

BURSA’YA ÇÖKMELERİNE NEDEN SESSİZ KALDINIZ?

Bursa’da eski Vali Şahabettin Harput, Emniyet eski Müdürü Ali Osman Kâhya, Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam, Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve bunları yöneten Bursa İmamı Cansun Sarıyıldız Bursa’yı haraca bağlayıp, adeta soyarken, Başbakan Yardımcısı Arınç neden sustu? Arınç, FETÖ bağlantısını bildiği Şahabettin Harput’un alınmasını neden engelledi? Bursa iş dünyasına ve iş adamlarına bu teröristler çökerken neden görmezden geldi?

TORUN’A ZOR SORULAR

İl Başkanı Cemalettin Torun, hastanelerdeki hademe alımlarına kadar her konuya müdahale ederken Bursalı işadamlarına terör örgütünün çökmesine neden sessiz kaldınız? Vali Harput ve çetesinin yaptıklarına neden göz yumdunuz? Bursalı işadamları FETÖ’nün teröristlerinin zulmü altında inlerken, FETÖ’cü şirketlerin kanun tanımaz tavırlarını neden sümen altı yaptınız?  Yönetimindeki FETÖ bağlantılı isimleri bilmenize ve bunların kamuoyunda sık sık gündeme gelmelerine rağmen neden arkalarında sonuna kadar durdunuz? Bugün hala yönetiminde olan ve öncesinde yaptıkları ispatlanan isimlerle neden devam ediyorsunuz? 15 Temmuz’a kadar FETÖ ile ilgili ne yaptınız? Yerel yönetim ve kamu kurumlarındaki FETÖ’cüleri temizlemek için hangi adımları attınız?

Kaynak: şehir medya

http://sehirmedya.com/manset-haberler/feto-bursaya-cokerken-siz-ne-yapiyordunuz/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz