Mustafa Bozbey aday mı ?

10 Haziran 2023 Cumartesi, 10:59
alim şahin

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde ağır yenilgi alanı Cumhuriyet Halk Partisi halihazırda kaynamaya devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu yenilginin ardından genel başkanlığı bırakmayacağına dair mesaj vermişti.

Ancak girdiği bütün seçimleri kaybeden Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’de genel başkanlık koltuğu sorgulanmaya başlandı.

Ekrem İmamoğlu’nun başını çektiği Parti içi muhalefet değişim için düğmeye bastı adeta isyan bayrağını çekti.

Şimdi CHP’de ‘değişim olacak mı?..’ sorusuna cevap aranıyor.

Bu soru Bursa’yı da yakından ilgilendiriyor.

Genel başkan değişimin önünü açar da muhalifler Parti yönetiminde söz sahibi olursa bu durum daha önce belirlenen bazı illerdeki belediye başkan adayları üzerinde nasıl bir etki yapacak?

Konuyu CHP’nin yegane Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’e sordum.

Öncelikle Sayın Bozbey’le defalarca yaptığınız görüşmelerde Bursa büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu hep ifade etti.

Bugün de aynı düşüncesini bir kez daha yineledi.

Zaten bunu her yerde dile getiriyor ve bu yönde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu Bursa’ya ziyaretlerinde Büyükşehir belediye başkan adayının Mustafa Bozbey olduğunu söylemiş ve sayın Bozbey’i önümüzdeki yerel seçimlerde partinin adayı olarak göstereceğine ilan etmişti.

Ve bugün başkan Bozbey’e, “Parti Genel başkanlığında bir değişim yaşanırsa adaylığınız konusunda herhangi bir olumsuzluk yaşanır mı?..” diye sorduk.

“Hayır yaşanmaz” dedi.

Kendisinin adaylığı konusunda herhangi bir problem olmayacağını söyleyen Mustafa Bozbey, “Her partide elbette zaman zaman sıkıntılar olabilir. Dolayısıyla mutlak şekilde uyum içinde orta yol bulunup süreç aşılır. Zaten Parti Genel başkanlığında bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Sayın Bozbey’in ifadelerine göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğu öyle kolay kolay bırakmayacağı yönünde güven duyduğuna işaret ediyor.

Olası bir genel başkan değişikliğinde adaylık konusunda düşüncesinde bir değişiklik olur mu?

Bu soruyor da ‘hayır’ dedi adaylık konusunda geri adım atmayacağının sinyalini verdi.

Bir önceki yerel seçimlerde partisinin adayı olan Mustafa Bozbey bıçak sırtı büyükşehir belediye başkanlığını kaçırmıştı.

Ancak o dönemde CHP İl başkanıyla arasında yaşanan sürtüşmeden dolayı il başkanının desteğini alamamıştı.

Aday olduğu takdirde Parti içi çekişmede aynı sorunu yaşar mı bu bilinmez ancak bilinen şu ki, Mustafa Bozbey CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adaylığı kararından asla geri adım atmayacak.

Sayın Bozbey, partisinde genel başkanlık değişimi yaşansa bile mutlak şekilde aday olacağı yönünde kararlı görünüyor.

Hal böyleyken Kemal Kılıçdaroğlu göreve devam ederse Mustafa Bozbey’in adaylığı devam eder.

Ekrem İmamoğlu ya da bir başka genel başkan Parti’nin başına geçerse tabii ki Bursa’da kazanma ihtimali en yüksek isim üzerinde yarışa girmeyi tercih ederler ki bu isimde yine Mustafa Bozbey olur.

Sayın Bozbey belediye başkanlığını kazanırsa Ekrem İmamoğlu kendine mutlaka şekilde pay çıkarır kazandık der.

Eğer başarısız sonuç alınırsa ‘önceki başkanımızın (Kemal Kılıçdaroğlu) adayıydı. Biz de Parti içi devamlılık esası nedeniyle Sayın Bozbey’i gösterdik’ diyerek sorumluluk kabul etmeyerek işin içinde sıyrılır. Yani kendi hanesine eksi puan yazdırmak istemez.

Ancak tüm bunlardan önce CHP’de büyük fırtınaların kopacağı yönünde açıklamalar geliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik adeta baş kaldırırlar söz konusu. Buna rağmen delege yapısına hakim Kemal Kılıçdaroğlu çekilmez de adaylığına devam ederse o koltuğu elinden kimse alamaz.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz