Donald Trump’a suikast düzenlendi -VİDEO

14 Temmuz 2024 Pazar, 11:24

ABD başkan adaylarından Donald Trump’a suikast düzenlendi. Trump, suikasttan yaralı olarak kurtuldu. Trump’ın kafasının kanadığı görüldü.

Donald Trump’a düzenlenen suikast sonrası tarihe geçecek fotoğraf paylaşıldı.

Suikast düzenleyen kişinin öldürüldüğü belirtiliyor. ABD Bölge Savcısı, tetikçi dahil iki kişinin öldüğünü açıkladı. Saldırganın çatıda vurulduğu iddia edildi.

Donald Trump’a suikast anlarını gördüğünü söyleyen bir tanık:

  • Aşağıda polisler koşuşturuyor, ‘Elinde tüfek olan bir adam çatıda’ diyoruz, işaret ediyoruz, polis ne olup bittiğini anlamıyor.
  • Ben ‘Trump neden konuşuyor, neden sahneden indirmediler’ diye düşünüyordum.
  • 2-3 dakika boyunca o çatıya işaret ettik, Gizli Servis bize bakıyordu. Sonra 5 atış yapıldı.
  • Gizli Servis (suikast atışından sonra) adamın kafasını uçurdu.
  • Neden bütün çatılarda Gizli Servis yoktu?

Eski Başkan güvende. Önlemler alındı. Bu, aktif bir Gizli Servis soruşturmasıdır ve daha fazla bilgi mevcut olduğunda açıklanacaktır.

Donald Trump: “Hızlı müdahaleleri için Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi’ne ve tüm Emniyet teşkilatına teşekkür etmek istiyorum. En önemlisi, mitingde hayatını kaybeden kişinin ailesine ve ayrıca ağır yaralanan bir kişinin de ailesine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleşmesi inanılmaz. Şu anda ölen saldırgan hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Sağ kulağımın üst kısmını delen kurşunla vuruldum. Bir vızıltı sesi, silah sesleri duyduğumdan ve merminin deriyi parçaladığını anında hissettiğimden bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım. Çok fazla kanama oldu, o zaman ne olduğunu anladım. Beni kurtaran yalnızca Tanrı’ydı. Tanrı Amerika’yı korusun!”

Fotoğrafçı Doug Mills, Donald Trump’ın kafasının yanından geçen kurşunu görüntülemeyi başardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum.

Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız.

Elon Musk:

Başkan Trump’ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum.

Musk: Beni de öldürmek istediler. Son 8 ayda 2 kişi farklı sebeplerden dolayı beni öldürmeye çalıştı. Tesla Genel Merkezine yaklaşık 20 dakika uzaklıkta silahlarıyla beraber yakalandılar.

SUİKAST ANI VİDEOSU TIKLAYIN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz