Fatih Erbakan: Seçime kendi adaylarımızla giriyoruz

03 Şubat 2024 Cumartesi, 15:28

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Yeniden Refah Partisi (YRP) heyetlerinin, iki partinin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde iş birliği yapmalarına yönelik müzakereler kapsamında yaptığı görüşmelerden uzlaşma çıkmadı.

YRP lideri Erbakan, bugün yaptığı açıklamayla “Bu seçimde milletimiz ve teşkilatlarımız bir ittifakın içinde yer almamızı istemiyor.” dedi.

YRP İstanbul, İzmir ve Ankara’da aday çıkaracak.

YRP lideri parti teşkilatının yüzde 95’inin bu görüşte olduğunu da söyledi.

Fatih Erbakan, toptan retçi bir anlayışa girmediklerini, İstanbul “CHP zihniyetinden kurtulabilir mi?” arayışı ile AKP müzakereler yürüttüklerini söyledi.

İTTİFAK YAPMAMA KARARI ALDIK”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan “31 Mart seçimlerinde herhangi ittifak yapmamak; Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adaylarımızı gösterme yönünde karar almış bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını 10 Şubat’ta açıklayacaklarını da duyurdu.

Fatih Erbakan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Bu mutabakat metni sayesinde ilkelerimizin arkasında durduk, başka bir talebimiz olmadı. Ancak üzülerek gördük ki 14 Mayıs için ortaya koyduğumuz mutabakat metininde yazanların tersi ortaya koyuldu. İşte 2024 bütçesi, emeklinin ve dar gelirlilerin içinde bulunduğu durum bunun en önemli göstergeleridir. Zam yağmurları da bunun başka bir göstergesi. İktidarın Gazze konusunda adım atmadığını da üzülerek görüyorum. İsrail Büyükelçisinin kovulması, Tel-Aviv’deki büyükelçimizin geri çekilmesi.

Müzakere sürecinde karşımıza 5 sebep çıktı. Bu seçimin 14 Mayıs’tan önemli bir farkı olduğunu gördük. Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs’ta milletimiz fedakarlık yaparak ittifak istiyordu. 

Bizim önceliğimiz milletimizin bizden beklentisidir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletimizin bizden beklentisi dikkate alarak Cumhur İttifakı içinde yer almıştık ancak bu seçimde millet ittifakın içinde yer almamızı istemiyor.

“BİZ BU SEÇİMLERE BEKA SEÇİMİ OLARAK BAKMIYORUZ”

İkinci sebep, teşkilatlarımız da ittifakın içinde yer almamızı istemiyordu. Bir önceki seçimde teşkilatların yüzde 60’ı istemiyordu, bu seçimde yüzde 95’i istemiyor. 

Üçüncüsü, biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz. 

Dördüncü husus da 14 Mayıs’taki karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus olarak görülmüyor.

Beşinci husus, AK Parti ile yapılan görüşmelerde AK Parti’nin bize adil tekliflerle gelmemiş olmasıdır. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık.

Madem İstanbul ve Ankara’nın CHP zihniyetinden kurtarılmasını istiyoruz, o zaman muhataplarımızdan da bu yaklaşımı görmemiz lazımdı.

“ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’DE KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARMAYA KARAR VERDİK”

AK Parti ile bu seçimlerde ittifak yapmama, Ankara, İstanbul ve İzmir’de de kendi adaylarımızı çıkarmaya karar verdik.

ADAYLAR 10 ŞUBAT’TA DUYURULACAK

Bu üç şehirdeki adaylarımızı 10 Şubat’ta Ankara’da ilan edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz