Bazı Büyükşehir ve 30 ilde yeniden anket yapılacak

05 Ocak 2024 Cuma, 23:30

AK Parti’de isimler üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. İki isim arasında kalınan aralarında büyükşehirlerin de olduğu 30 ilde yeniden anket çalışması yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın pazar günü açıklanacağını belirtti. Erdoğan, yapımı tamamlanan yeni AK Parti Konferans Salonu’nda incelemelerde bulunup, genel başkan yardımcılarından bilgi aldı. Buradan ayrılıp AK Parti Genel Merkezi’ne geçerken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, “AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını pazar günü İstanbul’da duyacak mıyız?” sorusunu “Duyacaksınız” diye şeklinde yanıtladı.

A’DAN Z’YE SÜRPRİZ

“Sürpriz bir isim mi olacak?” sorusu üzerine Erdoğan, “Bizim yapacağımız açıklamalarda A’dan Z’ye hepsi hem sürprizdir hem de inşallah hepsi partimizin yerel yönetim seçimlerindeki kazanma azminin ifadesi olacak” dedi. Erdoğan, “Ankara adayınızı Ankara’da mı açıklayacaksınız?” sorusunu “Onu da Ankara’ya bırakıyoruz, Ankara’da açıklayacağız” diye cevapladı.

YARIYA YAKINI AÇIKLANIR

“Seçim beyannamesinde bizi neler bekliyor?” sorusu üzerine Erdoğan, “Seçim beyannamesini burada (yeni konferans salonunda) açıklayacağız 15 Ocak’ta. Bu güzel salonumuzu göreceksiniz. Sizlere bu strateji belgemizi açıklayacağız” dedi. “Pazar günü kaç aday açıklanır?” sorusuna Erdoğan, “Hemen hemen yarıya yakınını açıklarız” cevabını verdi. Gazetecilerin “Keyfinizi yerinde gördük” demesi üzerine Erdoğan, “Her zamanki gibi” karşılığını verdi. Erdoğan, konuşmasının ardından yerel seçim çalışmaları için AK Parti Genel Merkezi’ne geçti.

30 şehre yeni anket

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için siyasi partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan da yaklaşık 3 haftadır Genel Merkez’de aday listeleri üzerinde çalışıyor. Erdoğan dün de Genel Merkez’de üst kurul ile toplantılarına devam etti.

CUMARTESİYE KADAR TAMAMLANACAK

7 ve 15 Ocak’ta adaylarını açıklayacak olan AK Parti’de isimler üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. İki isim arasında kalınan aralarında büyükşehirlerin de olduğu 30 ilde yeniden anket çalışması yapılacak. Büyükşehirlerden İzmir, Antalya ve Gaziantep, illerde ise Gümüşhane, Ağrı, Hakkari’de yeniden anket yapılacak. Anket sonuçları cumartesi gününe kadar tamamlanacak. Hafta başı ise söz konusu illerin adayı netleşecek.

40 İL BELLİ OLUYOR

AK Parti 7 Ocak’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapacağı toplantıyla adaylarının bir kısmını tanıtacak. İstanbul adayının da açıklanacağı toplantıda 14’ü büyükşehir olmak üzere 40 ilin belediye başkan adayının açıklanması öngörülüyor.

ANKARA ADAYI ANKARA’DA

İstanbul’daki toplantının ardından 15 Ocak’ta da AK Parti Genel Merkezi’nde yeni yapılan konferans salonunda aday tanıtımı toplantısı yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve kalan iller de bu toplantıda ilan edilecek.

BEYANNAME DE 15 OCAK’TA

Belediye başkan adaylarının yanında Ankara’daki toplantıda partinin yerel seçim beyannamesi de açıklanacak. ‘Gerçek belediyecilik’ ana teması üzerine hazırlanacak olan beyannamede Türkiye Yüzyılı vurgusu yapılacak. ‘Sürdürülebilir şehir’ temasının da olacağı beyannamede, kentsel dönüşüm de ön plana çıkacak. Başıboş sokak hayvanları problemine çözüm, trafik sorunları, yatay mimari beyannamenin ana maddeleri olacak.

Ek süreyle ekip jesti

Yerel seçim hazırlıklarını son sürat devam ettiren AK Parti en uygun adayları belirlemek için de yoğun temposuna devam ediyor. Bu hafta sonu belediye başkan adaylarını açıklamaya başlayacak olan AK Parti belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için ek süre tanıma kararı aldı. AK Parti’de 31 Mart yerel seçimler öncesi aday adayları belirlenmeye devam ederken, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için başvurular 5 Ocak’tan 31 Ocak tarihine uzatıldığı öğrenildi. Böylece belediye başkan adaylarına kendi ekibini kurma noktasında da kontenjan hakkı verilmiş olacağı yönünde değerlendirmeler yapılıyor. AK Parti Genel Merkezi tarafından daha önce 3 Aralık olarak belirlenen meclis üyeliği aday başvurusu ilk önce 5 Ocak tarihine uzatılmıştı.

Özel’den kazandığını Mehmetçik’e bağışladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den kazandığı tazminatı, Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den, sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarını ihlal etmesi nedeniyle, asıl alacak ve fer’isiyle birlikte tahsil edilen 65 bin TL manevi tazminat, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmıştır” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz