Bursa’ya kar geliyor

Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarı geldi. Sıcaklıklar bir anda 10-11 derece birden düşecek, Marmara dahil dondurucu soğuklar bu hafta yurda girecek. Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu için de kar alarmı verildi.

13 Aralık 2023 Çarşamba, 07:24

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkenin doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in ve İç Anadolu’nun doğu kesimlerinin; Batı Karadeniz’in doğusu ve Bolu çevrelerinin; Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve (Ş.Urfa, Mardin dışında) Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, Ege ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

MARMARA’YA KAR GELİYOR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Sıcaklık perşembe cuma lodos ile birlikte 4-5 derece artacak.  Bugün sabah ve gece İstanbul’da sis var. Hafta sonu 8-9 derece azalarak İstanbul 7 dereceye düşer. Cuma günü İstanbul’da kuvvetli yağmur var sıcaklık 18 derece.

Sıcaklık pazar günü hızla düşüyor. Marmara Batı ve orta Karadeniz ile İç Anadolu’da 8-9 derece düşer. Pazar Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi Karadeniz’in iç kesimleri kar alır. Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar, Ankara kar görülür.

Hafta sonu gelecek soğuk ve yağışlı hava 3-4 günlük. Pazartesi doğuda ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda da kar yapar.” ifadelerini kullandı.

CUMARTESİ PAZARA DİKKAT

Prof. Dr. Şen, “Yarından sonra lodos batıda etkisini gösterecek. Perşembe günü lodos şiddetli olacak. Ama lodosla birlikte sıcaklıklar yükselecek. Marmara’da bazı bölgelerde sıcaklıklar yükselecek. Hava o kadar hızlı değişecek ki perşembe, cuma bu sıcaklık İstanbul’da 17, 18 dereceyken cumartesi günü 10-8 derecelere düşecek. Pazara günü 6 dereye düşme ihtimali var” dedi.

PAZAR GÜNÜ İSTANBUL’DA KAR VAR MI?

Prof. Dr. Şen, “Pazar günü kar yapmayacak, İstanbul’da kar görünmüyor. Marmara’nın doğusunda, İç Anadolu’nun güzeyinde kuzeyi Karadeniz’in iç kesimleri kar alır” ifadelerini kullandı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürürken, görüş mesafesi ise yer yer 10 metreye kadar düştü.

Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve sis hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken, sürücüler ise trafikte ilerlemekte güçlük çekti. İşe ve okula gitmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşarken, görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçerken, karla mücadele ekipleri ise yaşanabilecek olumsuz bir duruma karşı hazır bekletiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz