Bahçeli’den 30 büyükşehir adayı açıklaması

07 Aralık 2023 Perşembe, 22:14
erdoğan bahçeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yerel seçimlerde 30 büyükşehirde Cumhur İttifakı ile ortak aday çıkaracaklarını açıkladı.

Türkgün gazetesine konuşan Bahçeli, büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı olarak ortak adayla katılacaklarını söyledi. Bahçeli, MHP ve Cumhur İttifakı, 31 Mart seçimlerine damga vuracak” dedi. Bahçeli, yerel seçimlerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“31 Mart 2024 tarihinde 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe, 390 belde olmak üzere 1393 belediye başkanlığının tamamında seçim yapılacak. Buna ilave olarak belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla azaları seçilecek.
31 Mart seçimlerine azimle, inançla ve sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz.”

“ARAMIZDA HİÇBİR İHTİLAF YOK”

AK Parti ile aralarında uzlaşamayacakları bir konu olmadığını vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi: 

AK Parti’yle karşılıklı anlayış, hoşgörü, dayanışma ve saygıya dayalı temas ve diyaloglarımız Türkiye’nin önünü açacak. Hemen hemen mutabakat sağlamış durumdayız. Aramızda hiçbir ihtilaf yok. Uzlaşamayacağımız bir şey de yok. Çünkü bizim için her şeyden önce Türkiye’dir.
 
Önce ülkem ve milletim diyen iki siyasi irade Cumhuriyet’in yeni yüzyılında el ele vermiştir. İki partiden değerli arkadaşlarımızın iştirakiyle kurulan komisyon verimli ve müspet çalışmalarının sonuna gelmiş bulunuyor.

Cumhur İttifakı olarak başarıya inanıyor, milletimize güveniyoruz. Kanaatim odur ki, belediye başkan adaylarımızın isimlendirilmesi de kısa süre içinde yapılacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz